Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

FOOD

/

Πουρές: 4 συνταγές πέρα από την πατάτα

Εικόνα: ICookGreek

Εικόνα: ICookGreek

Παιχνίδι και την παλέτα της γεύσης

Μπορεί η λιωμένη πατάτα να είναι η βασίλισσα της καθημερινής γαρνιτούρας, αλλά αν ρίξουμε και το παντζάρι, το καρότο, το σπανάκι στο παιχνίδι και την παλέτα της γεύσης θα ανοίξουμε και πιο πολλά διατροφικά συστατικά θα παίρνουμε και η πολυχρωμία θα ζωντανέψει το τραπέζι.

Συνταγή για πουρέ σπανάκι
  
Υλικά: 1,5 κιλό σπανάκι, ½ ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο, 200 γρ. φρέσκο τυρί-κρέμα, 50 γρ. βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση: Πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι. Το ρίχνουμε με λίγο νερό σε μεγάλη κατσαρόλα και το αχνίζουμε. Το αλατίζουμε και το μαραίνουμε. Το στραγγίζουμε πολύ καλά πιέζοντάς το με πιρούνι, σπάτουλα ή με τα χέρια. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ το σπανάκι με όλα τα άλλα υλικά, εκτός από το βούτυρο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε τον πουρέ μέσα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. 

Συνταγή για πουρέ καρότου
 

Υλικά: 1 κιλό καρότα, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, 150 γρ. γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι.

 Εκτέλεση: Βράζουμε τα καρότα και τα στραγγίζουμε καλά. Σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι στη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Ρίχνουμε τα καρότα και το σοταρισμένο κρεμμύδι στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Λιώνουμε τη 2η κουταλιά βούτυρο χωρίς να κάψει και προσθέτουμε τον πουρέ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το τυρί τριμμένο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Κανελόνια γεμιστά με σπανάκι από τον Γιώργο Τσούλη

Συνταγή για πουρέ παντζάρι

 Υλικά: 5 παντζάρια, 2 πατάτες (προαιρετικά), 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τυρί-κρέμα, 80 γρ. βούτυρο, αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση: Πλένουμε τα παντζάρια και την πατάτα (αν βάλουμε) και τα βράζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζουμε καλά και μόλις κρυώσουν λίγο, τα ξεφλουδίζουμε, και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο. Λιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρόλα χωρίς να κάψει, ρίχνουμε τον πολτό των παντζαριών, το τυρί και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε απ’ τη φωτιά, προσθέτουμε το ξίδι και σερβίρουμε.

Συνταγή για πουρέ από τρία λαχανικά (κουνουπίδι, σελινόριζα, πατάτα)
 

  Υλικά: 300 γρ. σελινόριζα, 5 μέτριες πατάτες, 1 μικρό κουνουπίδι σε μπουκετάκια, 1 κρεμμύδι τριμμένο σε λεπτό τρίφτη, 1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη, 150 ml κρέμα γάλακτος, 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη σε λεπτό τρίφτη, 80 γρ. βούτυρο, αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση: Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες και τη σελινόριζα σε χοντρά κομμάτια. Βράζετε τα δυο λαχανικά μαζί σε αλατισμένο νερό  35΄, τα στραγγίζετε και τα πολτοποιείτε. Ρίχνετε τον πολτό σε κατσαρόλα αντικολλητική. Στο μεταξύ βράζετε χωριστά τα μπουκετάκια κουνουπιδιού 13΄ σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Τα πολτοποιείτε και αυτά και τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με τη σελινόριζα και τις πατάτες. Ανακατεύετε το τυρί με την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το μείγμα με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνετε το μείγμα αυτό στον πουρέ λαχανικών και αλατοπιπερώνετε. Ανακατεύετε καλά. Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τον πουρέ. Ανακατεύετε ξανά και σερβίρετε.

ΠΗΓΗ

Διαβάστε επίσης

Τριήμερο με καταιγίδες, ανέμους και χιόνια στα δυτικά

Ο ψευτογιατρός εξαπατούσε για πάνω από 10ετία ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Πάτρα: Για κακουργήματα διώκονται οι συλληφθέντες αντεξουσιαστές

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life