Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καλλιτέχνες: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη - 24ωρη απεργία την Παρασκευή

Καλλιτέχνες: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσε...

Μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να υπάρξουν έμπρακτες αποφάσεις από την κυβέρνηση οι καλλιτέχνες, μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν εκπρόσωποι των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στη συζήτηση και εξέθεσαν τα αιτήματά τους, η 24ωρη απεργία που είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σε εξέλιξη ήταν μεγάλη συγκέντρωση έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι καλλιτέχνες συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι την Παρασκευή, όπως είχαν ήδη προγραμματίσει, εν αναμονή της νομοθετικής πρότασης που υποσχέθηκε ότι θα φέρει μέχρι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός.

Οι δηλώσεις των εκπροσώπων των καλλιτεχνών μετά τη σύσκεψη
«Καταθέσαμε το σύνολο των αιτημάτων, για τα οποία δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση, το περιεχόμενο της οποία συνολικά οι συλλογικοί φορείς θα εξετάσουμε για να δούμε αν μας καλύπτει. Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να υπάρχουν έμπρακτες αποφάσεις, έχουμε προκηρύξει απεργία 24ωρη για την Παρασκευή», δήλωσε ο πρόεδρος πανελλήνιας ομοσπονδίας Θεάματος ακροάματος, κ. Κώστας Κεχαγιόγλου.

«Σταθήκαμε στο θέμα του ΤΕ για όλους, είναι αίτημα που εξετάζεται από πλευράς του Μαξίμου. Αναμένουμε μέσα στην εβδομάδα να υπάρξει πρωτοβουλία. Έγινε ένας διάλογος που κράτησε δυόμισι ώρες, εξαντλήσαμε τα επιχειρήματά μας και οι δύο πλευρές. Έγινε διάλογος και νομίζω ότι αν υπάρχουν καλές προθέσεις από την κυβέρνηση θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε το σκόπελο τον οποίο βρισκόμαστε. Περιμένουμε τη νομοθετική ρύθμιση που θα έρθει και θα την εξετάσουμε όλοι μαζί», πρόσθεσε.

Ο κ. Άρης Λάσκος, γενικός γραμματέας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ανέφερε: «Ήταν μια έντονη συζήτηση επί δυόμισι ώρες, ειδικά το πρώτο μέρος ήταν σαν να μην εισακουγόμαστε. Μένει να αποδειχθεί αν θα υπάρχει σύγκλιση. Ελπίζουμε τώρα. Σε ανώτατο επίπεδο εκφράσαμε με κάθε λεπτομέρεια την αδικία που υφιστάμεθα επί χρόνια και την αδικία με το προεδρικό διάταγμα. Το θέμα είναι να καταλάβει και η απέναντι μεριά ότι η παρεξήγηση είναι πρόβλημα και όχι παρεξήγηση λογοτεχνικού επιπέδου, είναι ηθική παρεξήγηση πρέπει να αποκατασταθεί εντός της εβδομάδας αυτής».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις