Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αμαλιάδα: Δίωξη για τον θάνατο του ηλικιωμένου που ζούσε σε αυτοκίνητο;

Αμαλιάδα: Δίωξη για τον θάνατο του ηλικι...

Αίτημα της εισαγγελίας να ολοκληρωθεί άμεσα η προκαταρκτική για την εξεύρεση τυχόν ευθυνών

Νέα δεδομένα έρχονται να προστεθούν στην υπόθεση του 94χρονου Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου και της κόρης του Στέλλας που ζούσαν στο αυτοκίνητό τους στην Αμαλιάδα.

Μετά τον θάνατό του, θα διερευνηθεί από τις εισαγγελικές αρχές αν στοιχειοθετείται το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο με αποτέλεσμα το θάνατο.
Εδώ και μερικούς μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη η προκαταρκτική εξέταση που έχει παραγγελθεί από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, έπειτα από καταγγελίες πολιτών, και αφορούσε τις συνθήκες διαβίωσης του θανόντα ηλικιωμένου, ωστόσο μέχρι και χθες περιοριζόταν στο αδίκημα, πλημμεληματικού χαρακτήρα, της έκθεσης σε κίνδυνο της υγείας και της ζωής, δηλαδή διερευνούταν το αν  η κόρη του τον εξέθεσε σε κίνδυνο, ενώ είχε την υποχρέωση να μεριμνά, να φροντίζει και να προλαμβάνει για τον εκλιπόντα πατέρα της. Πάντως, η ίδια, στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης, δεν είχε κληθεί για να καταθέσει.

 

Ωστόσο, μετά το θάνατο του 94χρονου, που έφυγε από τη ζωή την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, είναι ορατό πλέον το ενδεχόμενο να στοιχειοθετηθεί το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο με αποτέλεσμα το θάνατο του Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου. Δηλαδή, αν από την έρευνα προκύψει ότι από την αμεριμνησία της Στέλλας Παναγιωτόπουλου, ενώ έπρεπε να λάβει μέτρα, επήλθε ο θάνατος του πατέρα της, τότε θα ασκηθεί άμεσα από την εισαγγελέα ποινική δίωξη σε βάρος και στην συνέχεια θα παραπεμφθεί στον αρμόδιο ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Όσον αφορά το θάνατο του Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, στην ληξιαρχική πράξη αναφέρεται ότι τα αίτια είναι πνευμονικό οίδημα-παύση καρδιάς.

«Η εντολέας μου μερίμνησε για το οτιδήποτε σε ό,τι αφορά την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη λήψη των φαρμάκων για δύο σοβαρά προβλήματα υγείας που είχε ο πατέρας της. Θεωρούμε ότι δεν συνδέεται το γεγονός του θανάτου με το γεγονός ότι διανυκτέρευε ορισμένες ημέρες στο αυτοκίνητο με δική του ευθύνη, καθώς φιλοξενούνταν και σε σπίτι συγγενικού προσώπου. Αποκλείω αυτή η ποινική δίωξη να ευδοκιμήσει και να φτάσει στο ακροατήριο. Μπορεί να εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα ενόψει του γεγονότος ότι η αιτία του θανάτου δε συνδέεται με τις συνθήκες διαβίωσης. Τα ιατρικά έγγραφα θα έχουν βαρύνουσα σημασία για την εξέλιξη της υπόθεσης» δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Στέλλας Παναγιωτοπούλου, Βασίλης Νουλέζας, προσθέτοντας πως η εντολέας του είναι συντετριμμένη, καθώς δεν υπήρχε ένδειξη ότι είχε επιδεινωθεί τόσο γρήγορα η υγεία του πατέρα της και διαμαρτύρεται για την συμπεριφορά που αντιμετώπιση στο Κέντρο Υγείας, καθώς, όπως ανέφερε, της απαγόρευσαν πλήρως να είναι δίπλα στον πατέρα της, ανακινώντας απλά το θάνατό του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις