Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Πάτρα- Αχαϊκή Τράπεζα: Στον Εισαγγελέα οι Μεριδιούχοι- "Όχι άλλη καθυστέρηση"

Πάτρα- Αχαϊκή Τράπεζα: Στον Εισαγγελέα ο...

Να μην υπάρξει νέα αναβολή για οποιοδήποτε λόγο δεν αφορά την ουσία της υπόθεσης, η συζήτηση της οποίας έχει οριστεί στις 17 Μαίου

Ο Σύλλογος Μεριδιούχων της  Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας που εκπροσωπεί περισσότερους από 15.000 μεριδιούχους της υπό εκκαθάριση πλέον Τράπεζας,  κατέθεσε σήμερα (13.2.23), αναφορικά με την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης της Τράπεζας, αίτηση στον Εισαγγελέα Εφετών με αντικείμενο την άμεση πρόοδο της δίκης.

Οι δύο πολιτικώς ενάγοντες Αθανάσιος Μπέλλας και Ασημάκης Παπαδόπουλος μετά του πληρεξούσιου δικηγόρου του Συλλόγου, Βασίλη Μάρκου, έθεσαν με την αίτηση υπόψη του Εισαγγελέα Εφετών την ανάγκη να μην υπάρξει περαιτέρω αναβολή της δίκης με την απορριπτική πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας τυχόν σχετικού αιτήματος.

 Η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, έχει αναβληθεί για τις 17 Μάη μετά από δύο αναβολές, με ορισμένους από τους 80 κατηγορουμένους να βρίσκονται στα ακραία όρια της παραγραφής των ελεγχόμενων αδικημάτων. Το γεγονός ότι η υπόθεση βρίσκεται στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας, είναι σαφές ότι καθιστά τα απομένοντα τρία χρόνια ουδόλως αρκετά για την αποφυγή συμπλήρωσης του χρόνου παραγραφής.

Με άλλα λόγια, είναι αδήριτη ανάγκη η δίκη να ξεκινήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις, αλλιώς μια υπόθεση, που η σημασία της εκτείνεται στο ευρύτερο δημόσιο συμφέρον και οι προεκτάσεις της σε έναν πολύ μεγάλο αριθμό προσώπων και περιουσιών, θα τεθεί χωρίς να υπεισέλθει στην ουσία της, με συνοπτικές διαδικασίες στο αρχείο, πλήττοντας βάναυσα τον θεσμό της Δικαιοσύνης, το Κράτος Δικαίου και το κύρος που οφείλει να αποπνέει στους πολίτες η δικαστική εξουσία.

 

 Η αίτηση του Συλλόγου προς τον κ. Εισαγγελέα Εφετών γίνεται στα πλαίσια του δικαιώματος που του δίνεται από τον «Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίου και Δικαστικών Λειτουργών» να απευθύνει προς τους εισαγγελικούς λειτουργούς παραγγελίες, γενικές οδηγίες και συστάσεις σχετικές με την άσκηση των καθηκόντων τους και να ασκεί εκ των υστέρων πειθαρχικό έλεγχο.

Από την μεριά του ο κ. Εισαγγελέας Εφετών γνώριζε τις ειδικές πτυχές της υπόθεσης, του ιστορικού και των λόγων των αναβολών, ενώ εξέφρασε και ο ίδιος την έγνοια η υπόθεση αυτή να μην καθυστερήσει σε βαθμό που να οδηγηθεί στην περάτωσή της χωρίς να υπάρχει εξέταση της ουσίας της. 

Μετά από 11 χρόνια αφότου μπήκε λουκέτο στην Τράπεζα, με την υπόθεση να έχει οδηγηθεί πλέον, μετά από σημαντικές χρονικές καθυστερήσεις, στα χέρια της Δικαιοσύνης, οι μεριδιούχοι που διεξάγουν επί τόσα χρόνια έναν αγώνα για να λάμψει η αλήθεια ως προς τη διαχείριση της Τράπεζας, διεκδικούν να μην υπάρξουν πλέον άλλες καθυστερήσεις και όλα να κριθούν στο ακροατήριο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις