Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτός είναι ο Μεσολογγίτης Ρομά πυροσβέστης που έσωσε το μωρό στις Αφίδνες

Αυτός είναι ο Μεσολογγίτης Ρομά πυροσβέσ...

Το παιδάκι 11 μηνών έχασε τις αισθήσεις του στο αυτοκίνητο

Από το Μεσολόγγι είναι ο πυροσβέστης που πριν από μερικές ημέρες έσωσε ένα παιδάκι 11 μηνών το οποίο έχασε τις αισθήσεις του στο αυτοκίνητο που επέβαινε η οικογένεια πηγαίνοντας προς την Λαμία.

Όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 8 Φεβρουαρίου όταν οι γονείς επέστρεφαν από την Αθήνα στο χωριό τους στη Λαμία.

Στον δρόμο το αγοράκι παρουσίασε σπασμούς και αμέσως έχασε τις αισθήσεις του. Οι γονείς σοκαρισμένοι αναζητούσαν βοήθεια στα Διόδια των Αφιδνών, όπου βρίσκονταν σε επιφυλακή εξαιτίας και της Κακοκαιρίας, δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Ο πυροσβέστης Χαράλαμπος Μπέκος ο οποίος κατάγεται από το Μεσολόγγι και είναι Ρομά, πήρε αμέσως το παιδάκι και του έδωσε τις πρώτες βοήθειες, μαζί με τους συναδέλφους του που ήταν το πλήρωμα του οχήματος.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο aixmi-news.gr το παιδάκι έβγαζε αφρούς από το στόμα και ήταν αναίσθητο. Εν τω μεταξύ ήταν πολύ βαριά ντυμένο και στο αυτοκίνητο η θερμοκρασία ήταν υψηλή. Προφανώς οι γονείς φοβήθηκαν μήπως κρυώσει επειδή εκείνες τις ημέρες είχε ισχυρές χιονοπτώσεις και όπως είπε ο κ. Μπέκος το παιδί είχε ένα είδος θερμοπληξίας.

Ο ίδιος του έβγαλε τα περιττά ρούχα του έβαλε λίγο χιόνι στα πόδια και αφού του έκανε μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή το παιδάκι άρχισε να παρουσιάζει σημάδια ζωής. Επειδή όμως το μωρό έπρεπε να φθάσει άμεσα σε νοσοκομείο και το ασθενοφόρο προφανώς θα καθυστερούσε ο κ. Μπέκος πήρε την πρωτοβουλία να δώσει εντολή σε περιπολικό να το μεταφέρει εσπευσμένα στο νοσοκομείο πράγμα που έγινε και το παιδάκι είναι πλέον καλά στην υγεία του.

Ο κ. Μπέκος τα πρώτα χρόνια υπηρετούσε στην 1η ΕΜΑΚ, έχοντας αντιμετωπίσει πολλά συμβάντα. Τώρα υπηρετεί στον 10ο πυροσβεστικό σταθμό του Περιστερίου. Είναι πατέρας 5 παιδιών. Όπως τόνισε ο ίδιος όνειρό του από μικρός ήταν να γίνει πυροσβέστης. Αρχικά είχε εισαχθεί στην αστυνομία όμως παραιτήθηκε για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Το Μεσολόγγι βέβαια δεν το ξεχνάει και κάθε καλοκαίρι μαζί με την οικογένειά του κάνουν τις διακοπές τους στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε.

ΠΗΓΗ

Ειδήσεις τώρα

Έμειναν με την απορία, τι τους έφταιξε το δέντρο στην οδό Καποδιστρίου;

Με νίκες συνέχισαν Θύελλα, Κεραυνός και Παναιγιάλειος (Αποτελέσματα)

Το καλύτερο παστίτσιο φτιάχνεται με ...κεφαλοτόρι

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις