Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» υποχωρεί, ο παγετός παραμένει

Καιρός: Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» υποχωρε...

Πού θα έχει χιόνια

Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» φεύγει από την Ελλάδα, ωστόσο, ασθενείς χιονοπτώσεις και παγετό θα έχουμε και σήμερα σε περιοχές της χώρα μας.   Ο καιρός   στα ορεινά θα είναι... παγωμένος, ενώ στην Αττική οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο σε υψόμετρα άνω των 600 μέτρων.

Στα ηπειρωτικά θα κυριαρχήσουν οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, ενώ τοπικά ισχυρός και ολικός θα είναι ο παγετός στα βόρεια τμήματα.

Αναλυτικά 
Προβλέπονται τοπικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βόρεια ορεινά – ημιορεινά της Πελοποννήσου, στα ορεινά της Κρήτης και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ανατολικής Θεσσαλίας, Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς. Οι χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία και στην ορεινή Κορινθία ενδέχεται να είναι κατά τόπους πυκνές.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός και κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -15 έως 2 βαθμούς), -5 έως 6 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 1 έως 9 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -6 έως 4 βαθμούς), 3 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 1 έως 8 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 4 έως 9 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στη θάλασσα Κυθήρων σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Ιόνιο ισχυροί 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στον Πατραϊκό Κόλπο σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, με ασθενείς χιονοπτώσεις μέχρι το απόγευμα στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας με χαμηλότερο υψόμετρο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης ασθενείς χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και βαθμιαία βελτίωση. Στα νότια λίγες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -04 (μείον τέσσερις) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη και θα σημειωθεί παγετός.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-02-2023
Στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, το νότιο Ιόνιο, το κεντρικό και το νότιο Αιγαίο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.
Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά και τα βόρεια 4 με 5 μποφόρ, στα υπόλοιπα 5 με 6 και τοπικά στα νότια 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός. Η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα βόρεια και τα κεντρικά τους 7 με 8 βαθμούς,όμως στα δυτικά και στα νότια θα φτάσει στους 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-02-2023
Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Βαθμιαία οι νεφώσεις στα αυξηθούν και είναι πιθανό τις βραδινές ώρες να σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ στα πελάγη ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις