Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μανούσος Βολουδάκης: Η αποκάλυψη για την μάχη με τον καρκίνο δύο μήνες πριν από τον θάνατό του

Μανούσος Βολουδάκης: Η αποκάλυψη για την...

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών

Στη θλίψη βυθίστηκε ο πολιτικός κόσμος, καθώς σήμερα άφησε την τελευταία του πνοή ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης σε ηλικία 57 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο 57χρονος βουλευτής είχε μιλήσει πρώτη φορά για την μάχη που έδινε, στη Νέα Τηλεόραση της Κρήτης και τη Μαρίνα Γιακουμάκη, τον περασμένο Δεκέμβριο.

«Κάποια στιγμή έρχεται η ανατροπή το ίδιο έγινε και με εμένα. Όταν διαγνωστεί κάποιος με καρκίνο η πρώτη αντίδραση είναι πολλαπλό σοκ, προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό. Έχουμε όλοι στο μυαλό μας τον καρκίνο ως θανατική καταδίκη. Είναι κάτι δύσκολο να το διαχειριστείς σε πρώτη φάση όμως σήμερα μπορούμε να πούμε πως δεν είναι καταδίκη. Αυτή η ασθένεια αφορά ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού με τον α ή β τρόπο. Δεν είναι μόνο η φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται αλλά και αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη ώστε να ξεπεράσεις ή να νικήσεις το πρόβλημα» είχε δηλώσει ο ίδιος.

Μόλις 4 μέρες πριν, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου, ο Μανούσος Βουλουδάκης μέσω επιστολής του χαιρέτησε την εκδήλωση της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του, τα Χανιά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κάθε μέρα που κερδίζεται, μας φέρνει πιο κοντά στη νίκη».

«Σήμερα έχουμε πολλά όπλα στη μάχη κατά του καρκίνου. Κάθε μέρα έχουμε και περισσότερα. Ήδη πολλές μορφές είναι ιάσιμες ή αντιμετωπίζονται ως χρόνιες παθήσεις. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία να δώσουμε ελπίδα στους ασθενείς και τις οικογένειές τους. Κάθε μέρα που κερδίζεται, μας φέρνει πιο κοντά στη νίκη. Πολιτεία, κοινωνία κι ο καθένας κι η κάθε μια ξεχωριστά, πρέπει να μεταδίδουμε διαρκώς αυτό το ελπιδοφόρο μήνυμα».

Σημειώνεται ότι στις 25 Ιανουαρίου ο ίδιος ανακοίνωσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι δεν θα καταφέρει να παραστεί στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ηράκλειο, εξαιτίας επιπλοκής στο πρόβλημα υγείας του: «Μια επιπλοκή στο γνωστό θέμα της υγείας μου, δε θα μου επιτρέψει να παραστώ σήμερα στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Ηράκλειο. (Θα το ξεπεράσω και αυτή τη φορά). Παρίσταμαι και στηρίζω νοερά! Εμπρός για τη δεύτερη τετραετία της ΝΔ!».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις