Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- Γκρεμισμένο σιντριβάνι: «Η κοινωνία να αντιδρά. Η αστυνόμευση φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα» εκτιμά ο Χρ. Κορδάς

Πάτρα- Γκρεμισμένο σιντριβάνι: «Η κοινων...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Μόνιμο το πρόβλημα οι βανδαλισμοί στα μνημεία της Πάτρας

Σε μόνιμο πρόβλημα έχουν μετατραπεί οι φθορές και οι βανδαλισμοί στο  ιδιαίτερο άγαλμα του σιντριβανιού της Πλατείας  Όλγας,  με το "Κέρας της Αμάλθειας", στο κέντρο της Πάτρας.

Μόλις προχθές, σαν να μην έφτανε ο χρωματισμός του, κάποιοι θεώρησαν ότι θα έδειχνε καλύτερα …γκρεμισμένο. Σήμερα, επανήλθε στη θέση του, ωστόσο η κατάσταση προκαλεί προβληματισμό καθώς κανείς όλα τα χρόνια που συμβαίνει αυτό δεν έχει πάρει μέτρα. Να σημειωθεί, φυσικά, ότι δεν είναι το μοναδικό σημείο στην πόλη στο οποίο κάποιοι βρίσκουν εύκολη… πρόσβαση για να προβούν σε ανάλογες πράξεις. Αντίστοιχες περιπτώσεις είναι  το Θέατρο Απόλλων και τα σιντριβάνια της πλατείας Γεωργίου, τουλάχιστον στο κέντρο.

Το thebest.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά, ο οποίος έκανε λόγο για κοινωνικό φαινόμενο: «Είναι κοινωνικό πρόβλημα και όχι οργανωτικό. Ο ένας πάει και γραφεί στα μνημεία, ο άλλος καταστρέφει ότι βρει, ο άλλος βγάζει τα λουλούδια να τα πάρει σπίτι του. Πρέπει όλοι να προστατεύσουμε την περιουσία του Δήμου. Είναι κοινωνική ευθύνη. Βλέπω εγώ ως πολίτης κάποιον να προβαίνει σε τέτοια ενέργεια, μπορώ να του πω μια κουβέντα και να τον αποτρέψω. Πάει ο άλλος στο Έλος της Αγυιάς και γράφει πάνω στα ξύλα, ο άλλος μπαίνει με το μηχανάκι στον πεζόδρομο. Η κοινωνία να αντιδρά. Πολλές φορές οι αστυνόμευση φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα, αν δεν υπάρχει η κοινωνία στη μέση. Είναι κοινωνικό, πολιτικό, ιδεολογικό πρόβλημα. Όλα αυτά προέρχονται από την οικογένεια και το σχολείο».

Ο μύθος και η σπάνια αξία του αγάλματος στο σιντριβάνι της πλατείας Όλγας

Το άγαλμα του σιντριβανιού της Πλατείας Όλγας κοσμεί και μια κεντρική πλατεία στην μακρινή Βραζιλία Το "Κέρας της Αμάλθειας" είναι ένας ελληνικός μύθος που πολλοί μπορεί να αγνοούν.

Οι Βραζιλιάνοι ωστόσο αποδεικνύεται οτι τον γνωρίζουν και τον διαδίδουν ανάλογα.

Ο μύθος σχετίζεται με τον Ηρακλή που έζησε και έδρασε και στην Αχαϊας.

Tο πρωτότυπο του αγάλματος, κατασκευάσθηκε το 1866, στα χυτήρια Ducel στο Παρίσι. Γλύπτης ήταν ο Pierre Loyson.

Το αναβρυτήριο κοσμεί τον Βοτανικό Κήπο του Ρίο Ντε Τζανέιρο στη Βραζιλία.

Το άγαλμα-αναβρυτήριο υπάρχει στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας) στην Πάτρα, από το 1874. Την ίδια εποχή κατασκευάστηκε το άγαλμα και στη Βραζιλία.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις