Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Τραγωδία στα Τέμπη Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια Σεισμός στην Τουρκία ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Σύνδεσμος Απανταχού Αχαιών έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του

Ο Σύνδεσμος Απανταχού Αχαιών έκοψε την π...

Στο ξενοδοχείο My Way

Με ευχές για Δημιουργική χρονιά στην Αχαΐα, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του o Σύνδεσμος Απανταχού Αχαιών.

Μεγαλύτερη των προσδοκιών, ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση του Συνδέσμου Απανταχού Αχαιών, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, που πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στο ξενοδοχείο My Way της Πάτρας.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Αλέξανδρος Κωστόπουλος καλωσόρισε τα Μέλη του Συνδέσμου, τους Βουλευτές, τους αντιπροσώπους της Π.Δ.Ε. και τους εκπροσώπους παραγωγικών Φορέων της περιοχής. Μιλώντας από καρδιάς και εκτός κειμένου, ο κ. Κωστόπουλος τόνισε ότι στόχος του Συνδέσμου, που έκανε το εναρκτήριο ξεκίνημα του μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, ενώνοντας τη «φωνή» και τις «δυνάμεις» Αχαιών από κάθε σημείο εντός ή εκτός συνόρων, είναι η ανάδειξη της Αχαΐας και των πλεονεκτημάτων της.

Ο κ. Κωστόπουλος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι:

«Είναι διάχυτη η πεποίθηση, ότι η διαχρονική προσφορά των Αχαιών στο Έθνος, δυστυχώς δεν αντιστοιχεί στο σημερινό επίπεδο της Αχαΐας. Είναι βέβαια γεγονός, ότι τελευταία έχουν γίνει πολύ σημαντικές προσπάθειες, από τοπικούς θεσμικούς Φορείς προς την κατεύθυνση αυτή, παρόλα αυτά η σημερινή της κατάσταση δεν είναι εκείνη που θα έπρεπε να είναι. Την απάντηση σε όλα αυτά, μπορεί να την δώσει το τεράστιο πνευματικό και οικονομικό κεφάλαιο που διαθέτουν σήμερα οι Αχαιοί. Εννοούμε τις σημαντικές προσωπικότητες που είναι σήμερα εδώ.... Ο κ. Κωστόπουλος κατέληξε: Κυρίες και κύριοι, εμείς εδώ, όλοι μαζί, πιστεύω ότι χαράσσουμε τις συντεταγμένες μιας ιστορικής πορείας. Ξεκινάμε ένα ταξίδι. Ας ελπίσουμε να είναι μακρύς ο δρόμος του ταξιδιού αυτού και ας ευχηθούμε, αυτό το δρόμο, να τον περπατήσουν, όχι μόνον τα παιδιά μας, αλλά και πολλές γενιές Αχαιών

Την εκδήλωση χαιρέτισε, διά του εκπροσώπου του κ. Ηλία Γκοτσόπουλου, ο Αχαιός Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος στην επιστολή του ανέφερε, την απόφασή του να στηρίξει το «Σύνδεσμο Απανταχού Αχαιών», με σκοπό να ευοδωθούν οι στόχοι του, που επικεντρώνονται στην ενίσχυση και ανάδειξη της Αχαΐας, μέσα από τον συντονισμό σημαντικών προσωπικοτήτων της απ' όπου γης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις των:
Βουλευτή Αχαΐας ΝΔ κ. Άγγελου Τσιγκρή, ο οποίος τόνισε τη σημασία τέτοιων εκδηλώσεων, που ενώνουν τους Αχαιούς, επισημαίνοντας πως «εδώ χτυπά η καρδιά της Αχαΐας».
Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φωκίωνα Ζαΐμη, που μετέχει στον Σύνδεσμο ως ενεργό Μέλος, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Κωστόπουλο για το ότι «κάλυψε ένα κενό που υπήρχε» σε ό,τι αφορά την Αχαΐα, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξη της Π.Δ.Ε. και προσωπικά του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Νεκτάριου Φαρμάκη. Προέδρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου Πελ. & Δυτ. Ελλάδας κ. Γεωργίου Παππά, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχτεί η προσπάθεια του Συνδέσμου, που επί της ουσίας επιχειρεί να αξιοποιήσει ανθρώπινο δυναμικό προερχόμενο από τον τόπο μας.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους: Οι Βουλευτές κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου και διά εκπροσώπου του ο Ιάσων Φωτήλας, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ και του Επιμελητηρίου Αχαΐας κ. Πλάτων Μαρλαφέκας, το Μέλος ΔΣ του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδος (ΣΕΒΠΕΔΕ) κ. Θεόδωρος Δούρος, οι πρώην Βουλευτές Αχαΐας κ. Θεόφιλος Βασιλείου και κ. Μαρία Κυριακοπούλου, ο πρώην Νομάρχης Αχαΐας κ. Στάθης Αθανασόπουλος Σερέτης, ο πρώην Δήμαρχος Πατρέων κ. Ανδρέας Καράβολας, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων κ. Κωνσταντίνος Μπουρδούλης, ο πρώην Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Σταμάτης Αλαχιώτης, ο Επικεφαλής του Δημοτικού Συνδυασμού «Σπιράλ» κ. Πέτρος Ψωμάς, ο πρώην Διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος του Καραμανδανείου κ. Γεώργιος Κροκιδάς, η Αρχαιολόγος κ. Ντόρα Κατσωνοπούλου, ο Συγγραφέας κ. Κώστας Λογαράς, ο Αχαιός Μουσικοσυνθέτης κ. Αλέξανδρος Χάχαλης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πείρος» κ. Δημήτρης Μπαρμπούνης και ο Πρόεδρος των εν Πάτραις Αιτωλοακαρνάνων κ. Νίκος Λόης και πολλοί άλλοι.

Το φλουρί κέρδισε ο πρώην Νομάρχης Αχαΐας κ. Στάθης Αθανασόπουλος Σερέτης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις