Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί - Η πανδημία δεν έχει τελειώσει

Κορωνοϊός: Ο ΠΟΥ προειδοποιεί - Η πανδημ...

Η πανδημία είναι πιθανό να βρίσκεται σε «μεταβατικό σημείο» που συνεχίζει να χρήζει προσεκτικής διαχείρισης

Η Covid-19 παραμένει πανδημική «κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης», το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού, ανακοίνωσε την Δευτέρα ο  Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος όμως βλέπει ελπίδα για το μέλλον.

Η πανδημία είναι πιθανό να βρίσκεται σε «μεταβατικό σημείο» που συνεχίζει να χρήζει προσεκτικής διαχείρισης για να «περιοριστούν οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις» αναφέρει ο ΠΟΥ σε ανακοίνωσή του.

Στα τρία χρόνια που έχουν περάσει από τότε που ο ΠΟΥ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πάνω από 6,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα χάσει τη ζωή τους από τον ιό, αν και ο πραγματικός απολογισμός εκτιμάται ότι είναι μακράν μεγαλύτερος.


Η διάθεση εμβολίων και θεραπειών έχει αλλάξει σημαντικά την κατάσταση από το 2020 και ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, έχει εκφράσει την ελπίδα ότι η κατάσταση παγκόσμιας έκτακτης ανάγκης μπορεί να τερματιστεί φέτος.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι μέσα στον επόμενο χρόνο ο κόσμος θα μεταβεί σε μια νέα φάση στην οποία θα μειωθούν οι νοσηλείες από Covid και οι θάνατοι θα πέσουν στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο» δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους σε σημερινή συνεδρίαση του ΠΟΥ.

Τον Δεκέμβριο, σύμβουλοι της επιτροπής ειδικών είχαν πει στο Reuters ότι μάλλον δεν έχει έρθει η στιγμή να λήξει η κατάσταση συναγερμού, δεδομένης της αβεβαιότητας για το κύμα των μολύνσεων στην Κίνα μετά την άρση των αυστηρών μέτρων στο τέλος του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being