Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Δείτε τα μικρά οικολογικά έργα τέχνης που ετοίμασε για δώρα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Δείτε τα μικρά οικο...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Μια πρωτοβουλία του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα

Μια σειρά από πανέμορφα αναμνηστικά που ανακυκλώνονται, δημιούργησε το Πανεπιστήμιο Πατρών με πρωτοβουλία του Πρύτανη κ. Χρήστου Μπούρα, στο τέλος της χρονιάς που πέρασε, με σκοπό να δοθούν σε όλους τους φορείς αλλά και σε τιμώμενα πρόσωπα του Πανεπιστημίου.

Πρόκειται μια μικρά έργα τέχνης, με ιδιαίτερη αισθητική και συμβολική αξία που φέρνουν τη σφραγίδα του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της πόλης.

Ανάμεσά τους, λάδι ελιάς από τον ελαιώνα του Πανεπιστημίου στο Ρίο, αλλά και οικολογικό ημερολόγιο από φύλλα ελιάς! Επίσης, όλα τα αναμνηστικά είναι φτιαγμένα από ανακυκλωμένα προϊόντα και δίνουν το μήνυμα της οικολογικής αντίληψης που διέπει το Πανεπιστήμιο.

 

Μιλώντας στο thebest.gr για αυτή τη σειρά των αναμνηστικών, ο Πρύτανης Χρήστος Μπούρας, μας λέει: «Το λάδι είναι από τον βιολογικό ελαιώνα της πανεπιστημιούπολης στο Ρίο. Το ημερολόγιο είναι οικολογικό, φτιαγμένο από φύλλα ελιάς από μια start up του Πανεπιστημίου Πατρών και κατασκευάζεται στην Πάτρα. Όλα τα αναμνηστικά, είναι οικολογικά φτιαγμένα από ανακυκλωμένα προϊόντα. Βγάλαμε ένα ημερολόγιο, στυλό, μολύβια, μπλόκ και ατζέντες, τα οποία διατέθηκαν στα μέλη της Συγκλήτου, προέδρους και κοσμήτορες, στους βουλευτές της περιοχής, τον Περιφερειάρχη, τον Μητροπολίτη, Δημάρχους, σε όλους τους τοπικούς φορείς, αλλά και στην Υπουργό Παιδείας, υφυπουργό και γενικούς γραμματείς. Επίσης, έχουμε κρατήσει και κάποια αναμνηστικά τα οποία θα δοθούν σε αυτούς που θα τιμήσουμε στο Πανεπιστήμιο».

Να θυμίσουμε, ότι στο Πανεπιστήμιο Πατρών, λειτουργεί και  boutique με αναμνηστικά ήδη, όπου ο καθένας μπορεί να βρει και να προμηθευτεί τα επίσημα αναμνηστικά προϊόντα του Πανεπιστημίου. Πρόκειται για όμορφα και ευφάνταστα αντικείμενα που φέρουν το λογότυπο του Πανεπιστημίου Πατρών όπως είδη δώρου, ένδυσης, γραφείου και πολλά ακόμη. Η μπουτίκ ήταν για μία ιδέα που γεννήθηκε το 2015 από τον Πρύτανη του Ιδρύματος, . Χ. Μπούρα και από τον Αντιπρύτανη, Δ. Σκούρα. Το φυσικό κατάστημα βρίσκεται δίπλα από το Πάρκο της Ειρήνης, εντός της Πανεπιστημιούπολης στο Ρίο.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις