Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαρουσάκης: "Πολική μπάλα" θα χτυπήσει την Ελλάδα- Από τα δυτικά η πρώτη φάση

Μαρουσάκης: "Πολική μπάλα" θα ...

Προειδοποίηση για τα κύματα κακοκαιρίας που έρχονται στη χώρα μας από αύριο, απευθύνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Για πολική μπάλα που θα χτυπήσει τη χώρα κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο facebook. 

Όπως τονίσει η πολική μπάλα θα προκαλέσει σφοδρή κακοκαιρία και η Πέμπτη και η Παρασκευή θα είναι δύο πού δύσκολες ημέρες

Αναλυτικά αναφέρει:

ΠΟΛΙΚΗ "ΜΠΑΛΑ" ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΦΟΔΡΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
Πολική αέρια μάζα στη μέση ατμόσφαιρα (5.5 χιλιόμετρα περίπου πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας) εγκλωβισμένη εδώ και αρκετές ημέρες στην περιοχή της Ιταλίας, προκαλεί διαδοχικά κύματα κακοκαιριών καθώς αυτή στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της. Δύο επανωτές κακοκαιρίες αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας τα επόμενα 24ωρα (Τετάρτη βράδυ με Σάββατο πρωί - μεσημέρι) ικανές να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα.
Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτών των κυμάτων κακοκαιρίας θα είναι οι ισχυρές βροχές - καταιγίδες, οι πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα, οι τοπικά θυελλώδεις άνεμοι καθώς και η πτώση της θερμοκρασίας ιδιαίτερα από τη Θεσσαλία και βορειότερα.
Στον χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνεται με τις μπλε αποχρώσεις αυτή η πολική αέρια μάζα σε μια κυκλική περιοχή δίνοντας την εικόνα μιας "μπάλας πολικού αέρα" η οποία είναι εγκλωβισμένη ανάμεσα σε ατμοσφαιρικά βουνά και προσπαθεί να εκτονωθεί.
ΠΕΜΠΤΗ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΔΥΟ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Σύμφωνα και με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα "χτυπήσει" σε δύο φάσεις τη χώρα μας.
Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ θα ξεκινήσει από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά προς τα ανατολικά και μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης θα τείνει να ολοκληρώσει τη δράση της προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ θα ξεκινήσει προς τα ξημερώματα της Παρασκευής και από τα νοτιοδυτικά προς τα βορειοανατολικά και μέχρι το πρωί - μεσημέρι του Σαββάτου θα τείνει να ολοκληρώσει τη δράση της προς τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.
Στα σχόλια μπορείτε να δείτε την εξέλιξη των βροχών - χιονοπτώσεων όπου όσο πιο σκούρα είναι τα χρώματα τόσο πιο έντονα θα είναι τα φαινόμενα.
Μεγάλη προσοχή στο σύνολο της χώρας μας!
Προσοχή και στο νομό Αττική όπου Πέμπτη - Παρασκευή θα πέσει μεγάλος όγκος νερού, αλλά και στη Θεσσαλονίκη μας όπου πέρα από τις έντονες βροχές, τα χιόνια ίσως κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και χαμηλά.
Ενημερωνόμαστε και ενημερώνουμε παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας.
Αντιολισθητικές αλυσίδες απαραίτητες για μεγάλο τμήμα του οδικού δικτύου.
Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις