Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πονοκέφαλος στην κυβέρνηση για το νέο επερχόμενο απεργιακό κύμα από την 1η Φλεβάρη στη Βρετανία

Πηγή φωτογραφίας: AP

Πηγή φωτογραφίας: AP

Σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι οδηγοί τρένων

Σε νέες κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν οι οδηγοί τρένων στη Βρετανία, με το απεργιακό «κύμα» που αναμένεται να προκαλεί πονοκέφαλο στη βρετανική κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με το ΑΠΕ, τα μέλη του συνδικάτου οδηγών τρένων ASLEF στη Βρετανία θα προχωρήσουν σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις την 1η και την 3η Φεβρουαρίου, αφού απέρριψαν πρόταση που τους έγινε για τους μισθούς, ανακοίνωσε το συνδικάτο.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ο Oργανισμός Σιδηροδρόμων Rail Delivery Group ανακοίνωσε ότι έκανε στο ASLEF βελτιωμένη μισθολογική πρόταση σε αντάλλαγμα για μεταρρυθμίσεις στον τρόπο με τον οποίο διοικούνται οι σιδηρόδρομοι, σε μια προσπάθεια επίλυσης μακράς διένεξης στον τομέα.

«Η πρόταση δεν γίνεται και δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει αποδεκτή, αλλά προτιθέμεθα να δεσμευτούμε σε περαιτέρω συνομιλίες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ASLEF Μικ Γουίλαν.

«Θέλουν να σκίσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις που θέτουμε προσφέροντας σε αντάλλαγμα κάτι που είναι στην πραγματικότητα μείωση μισθού», πρόσθεσε.

Ο Rail Delivery Group είχε διευκρινίσει ότι η πρότασή του περιλάμβανε αναδρομική αύξηση μισθού 4% για το 2022 ακολουθούμενη από περαιτέρω αύξηση μισθού 4% το 2023 και δέσμευση να μην προβεί σε υποχρεωτικές μειώσεις προσωπικού το ερχόμενο έτος.

Ωστόσο, περιλάμβανε επίσης αλλαγές τις οποίες ο Οργανισμός περιέγραψε ως «ζωτικής σημασίας και καθυστερημένες», στις εργασιακές ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένων των κυριακάτικων βαρδιών και της εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικοί και 100.000 ακόμη υπάλληλοι του δημόσιου τομέα, μεταξύ των οποίων συνοριοφύλακες, αναμένεται επίσης να απεργήσουν την 1η Φεβρουαρίου λόγω μισθολογικών διαφορών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις