Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Γιώργος Ευστρατιάδης: "Γεννημένος στις επιχειρήσεις, για τις επιχειρήσεις"

Γιώργος Ευστρατιάδης: "Γεννημένος σ...

Ο Γιώργος Ευστρατιάδης είναι Δ/νων Σύμβουλος της "ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε"

Ο Γιώργος Ευστρατιάδης απέκτησε από μικρός αντίληψη της επιχειρηματικότητας μεγαλώνοντας στα γραφεία της οικογενειακής εταιρείας, την οποία ίδρυσε το 1968 ο πατέρας του, Ευστρατιάδης Λεωνίδας. Κάπως έτσι η έμφυτη τάση του για την καινοτομία, το marketing και τις επενδύσεις, βρήκε εξ αρχής ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος καθώς είχε την ευκαιρία να μάθει τα μυστικά της δουλειάς εκ των έσω. «Από το δημοτικό και εγώ και ο αδελφός μου συμμετείχαμε στη λειτουργία της εταιρείας του πατέρα μας. Μάλιστα, εγώ ήμουν στις πωλήσεις της εταιρείας και ο αδελφός μου στο τεχνικό κομμάτι. Βήμα βήμα, μάθαμε κάθε σημείο της δουλειάς και στη συνέχεια ασχολήθηκε ο καθένας με τον δικό του τομέα. Εγώ επειδή ασχολήθηκα με το εμπορικό κομμάτι ήμουν και αυτός που βγήκε περισσότερο προς τα έξω. Πριν κάνω την δική μου οικογένεια, η δουλειά και το σπίτι ήταν έννοιες ταυτόσημες. Όταν έκανα δική μου οικογένεια, άλλαξαν τα πράγματα και οι ρόλοι πλέον έγιναν ξεκάθαροι», λέει».

Απόφοιτος σχολής Λογιστικής, ασχολείται με την Διοίκηση της «Υδάτωρ» από το 1998. Στα χρόνια αυτά, έχει εμπλακεί τόσο σε καθημερινές διοικητικές εργασίες, όσο και στην υλοποίηση συγκεκριμένων έργων, όπως εισαγωγή νέων προϊόντων, εξαγορές εταιριών, διερεύνηση καναλιών πώλησης, συμφωνίες διανομών, υλοποίηση σχεδίων marketing και εφαρμογή νέων οργανωτικών δομών. «Το κίνητρο για να ασχοληθώ με την εταιρεία ήρθε μέσα από την οικογένεια. Καταρχήν ήταν η ανάγκη μου να βοηθήσω τον πατέρα μου. Κατόπιν, μου κίνησε το ενδιαφέρον η επιχειρηματικότητα και καλλιεργήθηκε η αγάπη μου πάνω στο νερό, το οποίο είναι το βασικό στοιχείο του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούμαστε σήμερα» εξηγεί. Early adopter σε θέματα τεχνολογίας αλλά και marketing, προσπαθεί να γεφυρώσει τα ευρήματα των Σχολών Διοίκησης στην πράξη, έχει υπάρξει στο παρελθόν μέντορας και επενδυτής σε start up εταιρείες, ενώ καλλιεργώντας την αγάπη του προς το επιχειρείν συνεχίζει και σήμερα να συμμετέχει συμβουλευτικά ή ενεργά σε μικρές εταιρείες και να δημιουργεί τις δικές του.

Ποια είναι κατά τη γνώμη του τα χαρακτηριστικά που θεωρεί ότι πρέπει να έχει κάποιος που ασχολείται στις σημερινές δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες με την επιχειρηματικότητα; «Πρέπει να είναι αισιόδοξος, να έχει διερευνητική σκέψη και όραμα. Με αυτό το τρίπτυχο θα πάει μπροστά. Οι δικές μου προσωπικές επιχειρηματικές αξίες έχουν διαμορφωθεί μέσα από τις επιχειρηματικές εμπειρίες μου τα τελευταία 30 χρόνια, από άλλους επιχειρηματίες που παρακολουθούσα παλιότερα, από τις σχέσεις με την οικογένεια και τους συναδέλφους μου. Ήταν μείγμα πολλών παραγόντων. Το επόμενο στοίχημα είναι να μπορέσω να συμμετέχω σε περισσότερες και διαφορετικές επιχειρηματικές δραστηριότητες πέρα από τον τομέα του νερού, προκειμένου να δοκιμαστώ και να δω πώς μπορώ να αντιμετωπίσω άλλες αγορές ή άλλα μοντέλα επιχειρηματικότητας από αυτό που έχω συνηθίσει να δουλεύω. Επόμενο στοίχημα, με πιο απλά λόγια, είναι να δημιουργήσω εταιρείες που δεν είναι σχετικές με την εταιρεία που έχω σήμερα. Έχω το ρίσκο μέσα μου. Είμαι από τη φύση μου άνθρωπος που δεν επαναπαύομαι και θέλω να αλλάζω τα δεδομένα», λέει. Ως πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ΥΔΑΤΩΡ. ΑΕ, μιας εταιρίας 73 ατόμων, το μεγαλύτερο challenge που κλήθηκε να διαχειριστεί μέχρι σήμερα ήταν «η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού σε προσωπικό επίπεδο. Στον επαγγελματικό στίβο η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η διαχείριση της οικονομικής κρίσης την περίοδο 2011-2013. Ήταν μια περίοδος δύσκολη για όλους, αλλά συνάμα και ένα σπουδαίο μάθημα.».

Η ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε. δραστηριοποιείται εντός της χώρας, στον χώρο του νερού και των λυμάτων. Το μεγαλύτερο στοίχημα της εποχής σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του νερού είναι η επάρκεια του νερού που είναι κατάλληλο για χρήση. «Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε στην καθημερινότητα είναι να φροντίζουμε, αυτοί που επιλέγουν δικά μας προϊόντα ή υπηρεσίες να έχουν στη διάθεσή τους το νερό που χρειάζονται πάντα και δεύτερον να «εκπαιδεύουμε» τους συνεργάτες μας, τους ανθρώπους που μας ακολουθούν και ενδιαφέρονται για το νερό, να μαθαίνουν πράγματα άγνωστα στους περισσότερους. Η ευκολία που έχουμε σήμερα να ανοίγουμε τη βρύση και να βγαίνει νερό, κάνει τους περισσότερους να μην σκέφτονται τις διαδικασίες που προηγούνται αυτής της κίνησης - και είναι πολλές και άγνωστες, αφού αρκετές από αυτές διαχειρίζονται από τον δημόσιο τομέα, τις κατά τόπους ΔΕΥΑ, οι οποίες σήμερα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη λειτουργία τους και προσπαθούμε κι εμείς να τις βοηθήσουμε να τα λύσουν. Ούτε τι συμβαίνει όταν το νερό φεύγει από τον νεροχύτη μας ή από τη μπανιέρα μας σκέφτονται οι περισσότεροι. Ναι μεν, κατευθύνεται σε ένα βιολογικό καθαρισμό, αλλά ποιοι είναι οι χώροι, η διαδικασία και η προσπάθεια που χρειάζεται για να επιστρέψει αυτό το βρώμικο νερό στη γη, όσο γίνεται πιο καθαρό, προκειμένου να ανακυκλωθεί φυσικά, για να το παραλάβουμε και να το χρησιμοποιήσουμε εκ νέου; Μια γνωστή παρανόηση, είναι ότι το νερό θα τελειώσει. Το νερό δεν τελειώνει. Έχουμε την ίδια ποσότητα νερού με αυτή που είχαμε πριν δεκάδες χιλιάδες χρόνια. Το πρόβλημα είναι ότι καταναλώνουμε με μεγαλύτερο ρυθμό με αποτέλεσμα να μην ανακυκλώνεται σωστά και να μην προλαβαίνει να αποκτήσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται για να χρησιμοποιηθεί. Επιπλέον, το επιβαρύνουμε με πολλά περισσότερα χημικά. Άρα ουσιαστικά αυτό που μειώνεται είναι το διαθέσιμο πόσιμο νερό επειδή καθυστερεί η ανακύκλωση. Γνωρίζετε ότι ένα κινητό τηλέφωνο για να φτιαχτεί χρειάζεται 12 χιλιάδες λίτρα νερού, το οποίο νερό αν δεν προηγηθεί καμία επεξεργασία θα κάνει πάρα πολλά χρόνια μέχρι να ανακυκλωθεί σωστά για να ξαναγίνει πόσιμο; Το δεύτερο που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να ενημερώνουμε συνεργάτες, συναδέλφους και το κοινό ώστε να αποφεύγουμε καταστάσεις, όπως χρήση προϊόντων που απαιτούν μεγάλη ποσότητα νερού, να βοηθάμε βιομηχανίες να μειώνουν την κατανάλωση νερού στην παραγωγή τους κ.ά. Σε αυτό τον τομέα είμαστε η μόνη εταιρεία στην Ελλάδα που αυτή τη στιγμή έχει στο portofolio της brand με καινοτόμα προϊόντα γύρω από το νερό. Τα δυο από τα τρία brands αφορούν συσκευές που παράγουν πόσιμο νερό από τον αέρα και η τρίτη σχετίζεται με την ανακύκλωση του νερού μέσα στο σπίτι μας.».

 

Info

ΥΔΑΤΩΡ Α.Ε.

Γλαύκου 83Α, Πάτρα

τ.: 2610 875875

www.idator.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά