Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Νίκος Γαλάτης: "Είσαι τόσο δυνατός όσο είναι η ομάδα σου"

Νίκος Γαλάτης: "Είσαι τόσο δυνατός ...

Ο Νίκος Γαλάτης είναι Ιδρυτής της "We fix it"

Μία δυνατή ομάδα μπορεί να «γράψει ιστορία» και η ομάδα της «We fix it» είναι μία περίπτωση που το αποδεικνύει. Μπορεί ο Νίκος Γαλάτης να ξεκίνησε ολομόναχος να φτιάχνει ιστοσελίδες, όμως στην πορεία, δύο – τρία χρόνια μετά, συνειδητοποίησε ότι δεν είναι αρκετό για μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται on line να επιτύχει έχοντας στη διάθεσή της μόνο ένα site. Κατάλαβε ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω και το τόλμησε. Αυτή η τόλμη του επιβραβεύτηκε, καθώς έπειτα από 10 χρόνια περίπου η εταιρεία που δημιούργησε προφέρει υπηρεσίες τις οποίες η κάθε σύγχρονη επιχείρηση χρειάζεται για να εξελιχθεί.

«Άρχισα να κοιτάζω και το κομμάτι του marketing στο οποίο έβρισκα ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κάποια στιγμή άρχισα να το προσφέρω και αυτό ως υπηρεσία ενώ στη συνέχεια ήρθε άλλο ένα άτομο στην εταιρεία για να το αναλάβει και να ασχοληθεί σοβαρά με αυτό. Σιγά σιγά ήρθαν μεγαλύτερα projects, ξεκίνησε η συνεργασία και με έναν δεύτερο προγραμματιστή και η ομάδα άρχισε να μεγαλώνει. Σήμερα μπορούμε να προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεται μία επιχείρηση online. Παρέχουμε μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών. Όταν ξεκινήσαμε το 2013 αναπτύσσαμε κυρίως μικρές ιστοσελίδες παρουσίασης χρησιμοποιώντας CMS που χρειάζονταν λίγο έως καθόλου κώδικα. Μας οδηγούσε η δίψα μας για να μάθουμε νέα πράγματα και να κάνουμε το διαδίκτυο λίγο πιο χρηστικό και όμορφο. Από τότε έχουμε διανύσει πολύ δρόμο. Έχουμε κερδίσει μάχες, έχουμε χάσει και μερικές, έχουμε διασκεδάσει, έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολίες. Έχουμε πανηγυρίσει τις καλές στιγμές και έχουμε μάθει από τα λάθη μας. Έχουμε ωριμάσει μέσα σε μια αναγνωρισμένη εταιρία, με μια πληθώρα digital υπηρεσιών, ικανή να βοηθήσει εταιρίες που θέλουν να κατακτήσουν την ψηφιακή εποχή» εξηγεί.

Μπορεί ο Νίκος Γαλάτης να είχε ενδιαφέρον για την τεχνολογία από τότε που ήταν παιδί, όμως επέλεξε να ασχοληθεί με τον προγραμματισμό αν και σπούδαζε Φαρμακευτική. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Έφτασε μέχρι το Λονδίνο για σπουδές όμως στην πορεία τα σχέδιά του άλλαξαν. «Αρχικά είχα αποφασίσει να ακολουθήσω τις σπουδές στην Φαρμακευτική έτσι ώστε να αναλάβω την οικογενειακή επιχείρηση. Κατάλαβα όμως ότι δεν ήταν αυτό που ήθελα πραγματικά και άλλαξα κατεύθυνση. Αρχικά η Φαρμακευτική μου φαινόταν ενδιαφέρουσα. Άλλωστε είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να μαθαίνει πράγματα και σίγουρα η ενασχόληση με έναν τέτοιο χώρο μπορεί να χαρίσει πολλές γνώσεις. Επέλεξα όμως στο τέλος να κάνω προγραμματισμό. Έκανα αλλαγή καριέρας και στράφηκα σε κάτι που μου άρεσε πάντα. Από μικρό παιδί μου άρεσε οτιδήποτε σχετιζόταν με την τεχνολογία και τους υπολογιστές, δεν έκανα για παράδειγμα ομαδικά σπορ. Η τεχνολογία ήταν αυτό που με κέντριζε» λέει.

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα, μετά από πέντε χρόνια, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση. «Τα χρόνια στο Λονδίνο ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία. ‘Άλλαξα πολύ ως χαρακτήρας απλά και μόνο επειδή έζησα στο εξωτερικό. Πιστεύω πως όλοι οι νέοι, αν έχουν την ευκαιρία, πρέπει να ζήσουν στο εξωτερικό. Ήταν η πρώτη φορά που έμεινα μόνος και είδα μία τελείως διαφορετική κουλτούρα, έναν πληθυσμό με τελείως διαφορετικά ενδιαφέροντα. Ωστόσο, αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα. Αρχικά δεν ήμουν σίγουρος αν θα μείνω. Όμως, όσο ήμουν στο Λονδίνο, ήρθα σε επαφή με νέες τεχνολογίες και καινοτομίες που διαπίστωσα ότι στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιούνταν. Είδα μία ευκαιρία. Σκέφτηκα ότι αν κάνουμε κάτι στην Ελλάδα το οποίο θα είναι σωστό, θα είμαστε πολύ πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Έτσι ξεκίνησε μία μικρή επιχείρηση, το 2013» περιγράφει.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις που έχουν απευθυνθεί στην «We fix it» συνεχίζουν να συνεργάζονται για πολλά χρόνια μαζί της καθώς πλέον την εμπιστεύονται απόλυτα. Από εδώ και πέρα, στόχος του Νίκου Γαλάτη είναι να μεγαλώσει κι άλλο την ομάδα του καθώς πιστεύει ότι η ομάδα και οι άνθρωποι που την απαρτίζουν είναι καθοριστικοί για την πορεία της.

«Είσαι τόσο δυνατός όσο είναι η ομάδα σου, δεν μπορείς να προχωρήσεις σ’ έναν τόσο πολύπλοκο κλάδο, αν δεν έχεις καλή ομάδα. Υπάρχει περίπτωση να χαλάσει ένα ολόκληρο project. Για εμένα επιτυχία σημαίνει να προσφέρεις υπηρεσίες που βοηθούν ουσιαστικά αυτούς που τις χρησιμοποιούν, να μπορείς να το κάνεις σε μεγάλη κλίμακα και να εξυπηρετείς σωστά μεγάλο αριθμό πελατών. Έχω προσωπικό στόχο να μεγαλώσει η εταιρία και η ομάδα μας και να προσελκύουμε ταλαντούχους νέους να εργαστούν μαζί μας λόγω του καλού εργασιακού περιβάλλοντος και κλίματος που έχουμε δημιουργήσει. Μου δίνει ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι ξεκίνησα κάτι από το μηδέν και τώρα ένα σωρό ταλαντούχοι νέοι θέλουν να δουλέψουν μαζί μας.» λέει.

Η πιο δύσκολη στιγμή που έχει να θυμηθεί από το 2013 που ξεκίνησε η εταιρεία είναι εκείνη που ο συνεργάτης του και καλός του φίλος βρέθηκε στην εντατική μετά από τροχαίο. «Είχαμε αναλάβει δύο μεγάλα project πολυεθνικών εταιρειών και δουλεύαμε καθημερινά 12 ώρες ο καθένας πάνω σ’ ένα διαφορετικό κομμάτι. Ξαφνικά έπρεπε να κάνω τα πάντα μόνος μου, τη στιγμή που είχα τεράστια αγωνία για έναν κοντινό μου άνθρωπο που κινδύνευε. Ήταν ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος. Ευτυχώς πήγαν όλα καλά και μέχρι σήμερα είμαστε μαζί» λέει. Οι ώρες που αφιερώνει στην εταιρεία είναι πολλές όμως, όπως λέει, έχει «αποδεχθεί τη μοίρα του». «Μπορεί ακόμα αργά το βράδυ να μου έρθει μία ιδέα και να σηκωθώ να κρατήσω σημειώσεις στο laptop. Επίσης αν υπάρχει χρονική πίεση για την ολοκλήρωση ενός project, δεν θα επιβαρύνω τους συνεργάτες μου, είναι κάτι που δεν μου αρέσει. Έχω πάρει άλλωστε την απόφαση ότι δεν έχω ωράριο και έχω συμφιλιωθεί με αυτό». Παρόλα αυτά, παρά τις πολλές υποχρεώσεις και την πολύωρη εργασία, του αρέσει να ταξιδεύει, ενώ όταν βρίσκει ελεύθερο χρόνο επιλέγει να κάνει διάφορες δραστηριότητες προκειμένου να αποφορτιστεί και να μείνει έστω για λίγο μακριά από τη δουλειά.

«Το τελευταίο διάστημα επιλέγω την ενασχόληση με διάφορα αθλήματα που μου αρέσουν. Το περίεργο είναι ότι παλιότερα τα βαριόμουν. Ωστόσο, πολλά από τα χόμπι μου σχετίζονται και πάλι με την τεχνολογία και με τον προγραμματισμό» καταλήγει.

www.wefixit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά