Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Παναγιώτης Αναστασόπουλος: "Επιτυχία είναι κάθε χρόνο να γίνεσαι λίγο καλύτερος άνθρωπος από τον προηγούμενο"

Παναγιώτης Αναστασόπουλος: "Επιτυχί...

Ο Παναγιώτης Αναστασόπουλος είναι Γενικός Διευθυντής και συνιδρυτής της "p-consulting.gr"

Ο γενικός διευθυντής και εκ των συνιδρυτών της καινοτόμου εταιρείας p-consulting.gr, Παναγιώτης Αναστασόπουλος, έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος από την μέχρι σήμερα διαδρομή του. Εκτός από την σημαντική πορεία της εταιρείας που δημιούργησε, τόσο στον τομέα της επιχειρηματικής συμβουλευτικής, όσο και στο σκέλος της δημιουργίας και διαχείρισης λογισμικού και ιστοσελίδων, μαζί με τους συνεργάτες του έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια μία εντυπωσιακή αλλά και πρωτόγνωρη για την ευρύτερη περιοχή μας παρουσία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γεννημένος στην Αθήνα, μεγάλωσε στη Ζάκυνθο και συνεχίζει να μεγαλώνει στην Πάτρα εδώ και πολλά χρόνια, όπως λέει χαρακτηριστικά. Η καταγωγή του είναι Μεσσηνιακή, όμως μία μετάθεση του πατέρα του από τη Ζάκυνθο στην Πάτρα, τον οδήγησε στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Συνηθίζει να λέει ότι παρέμεινε στην Πάτρα ως ερωτικός μετανάστης αφού σε αυτήν δημιούργησε την οικογένειά του. Την θεωρεί μία από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο, ενώ του αρέσει να βγαίνει στο μπαλκόνι του γραφείου του που βρίσκεται στην Ηρώων Πολυτεχνείου και να αγναντεύει τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα. Είναι κάτι που ηρεμεί το μυαλό του και του χαρίζει έμπνευση και δημιουργικότητα.

Επικοινωνιακός, προσιτός και με αίσθηση του χιούμορ, από τότε που θυμάται τον εαυτό του ήθελε να κάνει κάτι διαφορετικό. Όταν ήταν παιδί του άρεσαν τα αρχαία ελληνικά και η γλωσσολογία όμως τελικά σπούδασε μαθηματικά. «Τα μαθηματικά και τα αρχαία ελληνικά είναι η ίδια νοοτροπία, καθώς η αρχαία ελληνική, είναι μαθηματική γλώσσα», εξηγεί, έχοντας ήδη πάνω από 25 πιστοποιήσεις στην Πληροφορική. Πλέον ασχολείται, μέσα από την εταιρεία του, με τη δημιουργία εκπαιδευτικών online εργαλείων όμως στο ξεκίνημά του λάτρευε, όπως αναφέρει, να παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα σε παιδιά. Από το 1998 άρχισε να διδάσκει μαθηματικά και πληροφορική σε παιδιά που προετοιμάζονταν για να δώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις και το 2006 μεταπήδησε στην εκπαίδευση ενηλίκων. «Κοινές αρχές, πολλές διαφορές» επισημαίνει.

Το 2012, οπότε και ιδρύθηκε η «p-consulting», άρχισε να στρέφει το ενδιαφέρον του στην καινοτομία. Ήταν η στιγμή που κατάφερε αυτό που ήθελε από παιδί: να προσφέρει δηλαδή κάτι διαφορετικό, κάτι που κανείς άλλος δεν είχε δώσει μέχρι τότε στην αγορά. Μέσα από την εταιρεία του δημιουργήθηκε μια δυναμική ομάδα επιστημόνων που δραστηριοποιείται σε όλη την Ευρώπη και ασχολείται με την αναβάθμιση και εξέλιξη της επιχειρηματικότητας μέσα από το consulting και την εκπαίδευση, με σύγχρονα όπλα όπως το διαδίκτυο!

«Το p προκύπτει από το 3,14, τον μαθηματικό όρο ενός αριθμού που δεν επαναλαμβάνεται, δε λέγεται και δεν τελειώνει ποτέ. Είναι λίγο φιλόδοξο αυτό αλλά βάζουμε τα δυνατά μας» αναφέρει. Η εταιρεία ξεκίνησε με το να υποστηρίζει επιχειρήσεις να μετασχηματιστούν ψηφιακά και να ενισχυθούν μέσα από την εκπαίδευση. Συνέβαλε ουσιαστικά στο να επιδοτηθεί ένα μέρος των επενδύσεών τους από το ΕΣΠΑ. Παράλληλα, η εταιρεία συμβούλευε για το ποια ψηφιακά εργαλεία μπορούσε να αξιοποιήσει από την πλευρά της μία επιχείρηση προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητά της. «Αυτό που ξεκινήσαμε να κάνουμε ήταν αυτό που έλειπε από την αγορά. Όταν από μικρός θέλεις να κάνεις κάτι διαφορετικό, ψάχνεις να βρεις ουσιαστικά αυτό που λείπει» εξηγεί, ενώ μέχρι τώρα, 10 χρόνια μετά την ίδρυσής της, στην εταιρεία του έχουν απευθυνθεί 274 επιχειρήσεις στην Ελλάδα και άλλες 87 στο εξωτερικό.

Παρά τις πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις βασικό μέλημα του Παναγιώτη Αναστασόπουλου είναι να περνά ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά του και ειδικά με την 5χρονη κόρη του Φαίδρα που είναι η αδυναμία του. Του αρέσει να συζητούν οι δυο τους και να λύνει τις άπειρες απορίες που έχει, προσπαθώντας μάλιστα να της απαντά στη «δική της» γλώσσα η οποία επιβάλλεται, όπως εξηγεί, να περιέχει μαθηματική λογική.

«Χωρίς την υποστήριξη της οικογένειάς σου δεν μπορείς να προχωρήσεις. Μία ασυμμετρία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή εμφανίζεται και στην επαγγελματική. Το να συνεχίσω να έχω δίπλα μου ανθρώπους που με καταλαβαίνουν και τους καταλαβαίνω χωρίς να λέμε πολλά, είναι πολύ σημαντικό. Η τεχνολογία βέβαια βοηθάει πολύ μετά την πανδημία στο να αφιερώνω χρόνο στην οικογένεια, καθώς έχουν αυξηθεί πολύ τα on line ραντεβού» λέει.

Μεγαλώνοντας επιλέγει να κάνει λιγότερες δραστηριότητες αλλά πιο «μεστές». Του αρέσει να διαβάζει βιβλία, ενώ του αρέσουν και οι βόλτες με τις μηχανές. Και μπορεί πλέον να έχουν μειωθεί, όμως φροντίζει κάθε βόλτα που κάνει να… «μετράει». Η αγαπημένη του διαδρομή βρίσκεται στις Άλπεις, στην Ιταλία. Ο ίδιος χαρακτηρίζει «μάθημα ζωής» μία τέτοια βόλτα, καθώς δεν μετράει μόνο η ταχύτητα αλλά και το να φτάσεις στον προορισμό σου, στον στόχο σου. «Είναι και η εμπειρία που θα αποκτήσεις «ταξιδεύοντας» προς τον στόχο που έχει αξία και σημασία» εξηγεί. Παρά τις επιτυχίες που έχει καταφέρει, έχει ακόμα άπειρα όνειρα, όπως εξομολογείται. Ωστόσο, πιστεύει ότι το μεγαλύτερό του κατόρθωμα είναι πως έχει και απολαμβάνει μία ισορροπημένη οικογένεια, ενώ ο πιο σημαντικός του στόχος είναι να είναι υγιής για να μπορέσει να εκπληρώσει ή έστω να κυνηγήσει τα επόμενα όνειρά του.

Στην επαγγελματική του ζωή οι στόχοι του σχετίζονται με την εξέλιξη στην προσφορά χρήσιμων υπηρεσιών που θα κάνουν τη διαφορά. Παρόλα αυτά επιτυχία για τον ίδιο είναι να καταφέρνει κάθε χρόνο να είναι καλύτερος άνθρωπος από τον προηγούμενο. «Αν ο καθένας από εμάς έβαζε έναν τέτοιο στόχο, να γίνει λίγο καλύτερος άνθρωπος από αυτόν που ήταν τον προηγούμενο χρόνο, η κοινωνία μας θα είχε προχωρήσει πάρα πολύ. Δεν έχει αξία να είσαι ο καλύτερος επαγγελματίας αν μέσα σου ως άνθρωπος δεν έχεις όμορφα πράγματα. Θα βγει στην επαγγελματική σου πορεία» καταλήγει.

P-consulting
Ηρώων Πολυτεχνείου 92, Πάτρα, τηλ. 2611 811200,
www.p-consulting.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά