Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Κώστας Σβόλης για τον οικονομικό προϋπολογισμό του 2023

Ο Κώστας Σβόλης για τον οικονομικό προϋπ...

Η τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Κώστας  Σβόλης έκανε την εξής τοποθέτηση για τον προϋπολογισμό του 2023:

«Συζητήθηκε πρόσφατα ο οικονομικός προϋπολογισμός του 2023 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων.

Ακούσαμε, για μία ακόμη φορά, έναν στείρο, εμμονικό και ιδεοληπτικό λόγο που δεν προωθεί τον διάλογο και τις συνεργασίες.

Μονίμως καταγγέλλονται τα κόμματα εξουσίας (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) για καταστροφικές πολιτικές και προτείνεται, ως σωτήρια, η μαρξιστική θεωρία. Για τη σημερινή Δημοτική Αρχή, προφανώς, ευθύνη έχουν και οι ψηφοφόροι που επιλέγουν  τα αστικά αυτά κόμματα. Αποδεικνύεται ασέβεια προς τους πολίτες που εξέλεξαν  τους σημερινούς διοικούντες, αφού αν εξαιρέσουμε το 6% που ασπάζεται τις ίδιες αντιλήψεις, όλοι οι υπόλοιποι διαφοροποιούνται ιδεολογικά.

Εμείς ως Πάτρα Ενωμένη σεβόμαστε και το 6% αλλά και όλους τους συμπολίτες μας. Επιθυμούμε να δούμε την πόλη μας να αλλάζει για όλους.

Επιθυμούμε μία καλύτερη καθημερινότητα για τον πολίτη. Καθαρή πόλη χωρίς κυκλοφοριακό πρόβλημα, καλή  οδοποιία και πεζοδρόμια, καλύτερη διαχείριση  στο θέμα  των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης, χώρους για αθλοπαιδιές, αντιμετώπιση όλων των  καθημερινών ζητημάτων.

Επιθυμούμε κοινωνική πολιτική στον Δήμο μας. Ενίσχυση των απόρων, σίτιση και διανομή τροφίμων που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των αναξιοπαθούντων, απάλειψη των ανισοτήτων, προστασία των αδυνάμων και των πασχόντων, μέριμνα για τους εξαρτημένους,  γονεϊκή υποστήριξη, καθημερινή λειτουργία των δημοτικών ιατρείων, σχολικές αίθουσες για όλα τα παιδιά, περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων δομών πρόνοιας.

Επιθυμούμε την τουριστική ανάπτυξη. Τουρισμός κρουαζιέρας,  yachting και αναψυχής, τουρισμός θρησκευτικός, πολιτιστικός,  συνεδριακός, ιατρικός, αθλητικός, εναλλακτικός και  τουρισμός υπαίθρου.

Επιθυμούμε την επιχειρηματική ανάπτυξη. Προσέλκυση επενδύσεων,  ώθηση του επιχειρείν, έρευνα, καινοτομία, διασύνδεση με το Πανεπιστήμιο και τους άλλους φορείς της περιοχής μας.

Επιθυμούμε τα έργα υποδομής. Την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Πάτρα- Πύργος, την άμεση σιδηροδρομική σύνδεση με την Αθήνα και  επέκταση προς την  Ηλεία, την ανάπτυξη του αεροδρομίου του Αράξου, την ανάπτυξη του λιμανιού μας.

Επιθυμούμε την πράσινη μετάβαση και την ενεργειακή μας αυτονομία. Τη σύσταση ενεργειακής κοινότητας, την ενεργειακή αναβάθμιση όλων των δημοτικών κτιρίων, την προστασία του περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων.

Επιθυμούμε τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη της πόλης μας. Την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου και του Ριγανόκαμπου. Τη διαχείριση του φράγματος Πείρου Παραπείρου.

Επιθυμούμε τη μέγιστη αξιοποίηση των κρατικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων. Τη συνεργασία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Επιθυμούμε να αλλάξουμε. Με όραμα, ήθος, διάθεση προσφοράς,  ικανότητα, εξωστρέφεια  και κυρίως ενωμένοι. Με την «Πάτρα Ενωμένη».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις