Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θρήνος για τον 6χρονο Θωμά στη ΜΕΘ Παίδων του Ρίου- Το παιδί είναι εγκεφαλικά νεκρό- Οι γονείς δωρίζουν τα όργανά του

Θρήνος για τον 6χρονο Θωμά στη ΜΕΘ Παίδω...

Έχασε τη μάχη

Δεν τα κατάφερε τελικά ο 6χρονος Θωμάς από τα Γρεβενά που τα τελευταία 24ωρα είχε μεταφερθεί στη ΜΕΘ Παίδων της Πάτρας.

Το παιδί σύμφωνα με πληροφορίες είναι εγκεφαλικά νεκρό και οι γονείς του μέσα στον ανείιπωτο πόνο τους, πήραν τη γενναία απόφαση να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων και ήδη έχει ενημερωθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Το παιδί είχε πάθει ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του και άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ στα Γρεβενά. Ο 6χρονος διασωληνώθηκε και αναζητήθηκε χωρίς επιτυχία κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη. Έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου όπου οι γιατροί προχώρησαν σε “ψύξης” του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες.

Η τραγική ιστορία ξεκίνησε το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίου όταν ο μικρός Θωμάς υπέστη ανακοπή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του.

 
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο Γρεβενών όπου οι γιατροί προχώρησαν στη διασωλήνωσή του και έκριναν ότι έπρεπε να μεταφερθεί σε ΜΕΘ. Αν και αναζητήθηκε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη, δεν βρέθηκε και έτσι αποφασίστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο του Ρίου.

Το επόμενο βήμα των γιατρών εκεί ήταν να προχωρήσουν σε μια διαδικασία «ψύξης» του εγκεφάλου, ώστε να τον προφυλάξουν από πιθανές βλάβες λόγω της καταστολής ξεκινώντας θεραπευτική αγωγή.

Αυτό που μένει είναι τα αποτελέσματα από τον γονιδιακό έλεγχο στον οποίο προχώρησαν οι γιατροί προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της ανακοπής του 6χρονου.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης, αναφέρει: « Ο Θωμάς υπέστη αιφνίδια καρδιακή ανακοπή άγνωστης αιτιολογίας στα Γρεβενά. Δεν υπήρχε διαθέσιμη κλίνη στην Θεσσαλονίκη. Ζητήθηκε από το ΕΚΕΠΥ αν μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε, γνωρίζοντας βέβαια ότι είναι μακριά και ότι δεν είναι δική μας υγειονομική περιφέρεια. Το δεχτήκαμε το παιδάκι για να το βοηθήσουμε και ήρθε από Γρεβενά σε τέσσερις ώρες. Δυστυχώς η καρδιακή ανακοπή ήταν τέτοιας φύσης που προκάλεσε δυστυχώς ανεπανόρθωτες βλάβες στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να επιβεβαιωθεί και να πιστοποιηθεί ο εγκεφαλικός θάνατος».

Συγκλονιστικές είναι οι στιγμές που έζησαν στο νοσοκομείο του Ρίου όπως αναφέρει ο κ. Ηλιάδης, όταν μετά την ανακοίνωση των γιατρών στους γονείς ότι το παιδάκι τους είναι κλινικά νεκρό, εκείνοι, παρά τον ανείπωτο πόνο τους, πρότειναν οι ίδιοι να δοθούν σε άλλα παιδιά τα όργανα του μικρού Θωμά.

«Πριν από λίγο οι γονείς ενημερώθηκαν ότι μικρός Θωμάς είναι σε εγκεφαλικό θάνατο, ενημερώθηκαν τι είναι η δωρεά οργάνων και χωρίς δεύτερη κουβέντα συναίνεσαν και είπαν ότι επιθυμούν να σωθούν παιδάκια μέσα από τον θάνατο του δικού τους παιδιού. Αυτό είναι το συγκλονιστικό. Είναι και τα Θεοφάνια, είναι σημαδιακά. Υποκλινόμαστε σε αυτούς τους γονείς».

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου οι χαροκαμένοι γονείς «αποχαιρέτησαν το παιδί τους και κατευθύνονται προς τα Γρεβενά, γιατί έχουν ακόμα ένα παιδάκι πίσω που τους περιμένει».

Παράλληλα εξηγεί ότι η διαδικασία που ακολουθείται για τις μεταμοσχεύσεις πρέπει να είναι γρήγορη. «Είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα της δωρεάς των οργάνων». Οι ιθύνοντες της ΜΕΘ Παίδων του Ρίου έχουν, όπως λέει στο newsit «ήδη δώσει το αίτημα στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχέυσεων. Λόγω του πολύ μικρού της ηλικίας του Θωμά, πιθανόν να έρθουν ομάδες από το εξωτερικό και όχι μόνο από την Ελλάδα για να παραλάβουν και μεταμοσχευθούν τα όργανα. Αυτή διαδικασία θα πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τις 24 ώρες. Άρα λοιπόν άμεσα θα έχουμε εικόνα και θα μάθουμε και τι ώρα θα έρθουν οι ομάδες από το εξωτερικό στο νοσοκομείο μας γιατί εδώ θα γίνει η αφαίρεση των οργάνων».

Ένα μικρό παιδί βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά των αγγέλων, αλλά μέσα από το χαμό του θα βοηθήσει άλλα παιδάκια. Η κηδεία του μικρού Θωμά θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην πόλη των Γρεβενών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις