Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 141 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - Αύξηση στις εισαγωγές

Κορωνοϊός: 141 θάνατοι την τελευταία εβδ...

Την εβδομάδα 26/12-1/1 παρατηρήθηκε αυξητική τάση

Αύξηση παρουσίασαν οι εισαγωγές ασθενών με COVID-19 την εβδομάδα 26 Δεκεμβρίου 2022 με 1 Ιανουαρίου 2023, ενώ καταγράφηκαν 141 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 84 έτη.

Τα νέα κρούσματα ήταν 125, ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 119. Η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι 75 έτη.

 Την εβδομάδα 26/12-1/1 παρατηρήθηκε αυξητική τάση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σε 3 από τις 8 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+79%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (+27%). Αύξηση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε και στην πόλη των Ιωαννίνων, αλλά η αύξηση αυτή δεν ήταν ποσοτικοποιήσιμη, λόγω εργασιών αναβάθμισης της μεθόδου.

Καθαρά πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στα Χανιά (-30%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στον Άγιο Νικόλαο (-27%) και στο Ηράκλειο (-26%). Σταθεροποίηση παρατηρήθηκε στην Αττική (+8%).

Ανιχνεύσιμο παρέμεινε το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην πόλη της Κέρκυρας, αλλά η τάση μεταβολής του μέσου εβδομαδιαίου όρου δεν μπορεί ακόμα να ποσοτικοποιηθεί ασφαλώς, καθώς το ιικό φορτίο την εβδομάδα 12-18/12/2022 ήταν μη ανιχνεύσιμο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις