Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση της “Καλλιπάτειρας” και του συλλόγου Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού

Με μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδήλωση της ...

Στο παλαιό Πτωχοκομείο στις 27/12/2022 - Η βαρδιά περιελάμβανε & την Θεατρική Παράστασης ‘ΜΟΥ ΜΟΥ’ από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα “ΘΕΩΡΙΚΟΝ”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου 2022 η Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης που συνδιοργάνωσαν το «Πανελλήνιο Αθλητικό Σωματείο Γυναικών “Καλλιπάτειρα” Παράρτημα Πάτρας» και o «Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Δημήτρης και Βέρα Σφήκα”» (Σ.ΦΙ.Κ.Α.).

Από νωρίς το βράδυ συμπολίτες κάθε ηλικίας συνέρρεαν στον πολυχώρο «Royal» - παλαιό Πτωχοκομείο στην Ακτή Δυμαίων για να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση αλληλεγγύης από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα “ΘΕΩΡΙΚΟΝ” τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες του συλλόγου.

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη αρκετή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης στις 9:30 γεμίζοντας χαρά και συγκίνηση τους διοργανωτές της βραδιάς.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το χαιρετισμό του Διευθυντή της κλινικής Αποκατάστασης Καθηγητή Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας του Πανεπι­στημίου Πατρών κ. Μίνωα Τυλλιανάκη, ο οποίος τόνισε τη στενή σχέση της Κλινικής Αποκατάστασης με το Σύλλογο Φίλων της Κλινικής. Ο Διευθυντής μίλησε για τις αυξημένες ανάγκες και τα προβλήματα που υπάρχουν παρά τη πρόθεση όλων να βοηθήσουν στη λειτουργία της μοναδικής Πανεπιστημιακής Κλινικής Αποκατάστασης της χώρας και τέλος ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους.

Η πρόεδρος του συλλόγου Σ.ΦΙ.Κ.Α. κα. Ιουλία Συροκώστα–Σταθοπούλου φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους, μετέφερε το χαιρετισμό και τις ευχές του ζεύγους Δημήτρη και Βέρας Σφήκα, το οποίο δυστυχώς λόγω πολλαπλών εμποδίων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και να απολαύσει την παράσταση. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι η παρουσία όλων αυτό το βράδυ γέμισε ελπίδα τις καρδιές μας για μία κοινωνία ισότιμη που όλοι μαζί χωράμε. «Όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι». Η αναπηρία δεν είναι «έμπνευση». Τα ανάπηρα άτομα είναι ένα κομμάτι από το παζλ της διαφορετικότητας που αποτελεί την ομορφιά του κόσμου με τις ίδιες ανάγκες που έχουν όλοι οι άνθρωποι.

Η συντονίστρια του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Καλλιπάτειρα παράρτημα Πάτρας κα. Μαρία Μανουσάκη–Μαλλιώρη αναφέρθηκε στη στενή σχέση του Σωματείου με το Σύλλογο Φίλων καθώς είναι η τρίτη μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνεται με σκοπό να βοηθήσει ασθενείς που νοσηλεύονται στην Αποκατάσταση. Η πανδημία του κορωνοϊού είχε σαν αποτέλεσμα τα δύο τελευταία χρόνια να μη γίνει κάποια ανάλογη εκδήλωση αλλά τώρα είχαμε την ευκαιρία να ακολουθήσουμε τις καρδιές μας για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που, ξαφνικά σε μία στιγμή, ανατρέπεται η ζωή τους για πάντα, αναφέρθηκε δε και στο σπουδαίο έργο του σωματείου Π.Α.Σ.Γ. ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ και στην πρόεδρό του Κατερίνα Παναγοπούλου.

Η κυρία Μαρία Μανουσάκη–Μαλλιώρη ευχαρίστησε εκ μέρους των διοργανωτών όλους όσοι παρευρίσκονταν αλλά και προσωπικά:

•   τον Πρώτο Πολίτη της πόλης δήμαρχο της Πάτρας Κώστα Πελετίδη,

•   τους βουλευτές ΝΔ Αχαΐας Ιάσωνα Φωτήλα και Χριστίνα Αλεξοπούλου, 

•   τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου,

•   τον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίωνα Ζαΐμη, 

•   τον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Ασπράγκαθο,

•   τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, Θόδωρο Τουλγαρίδη,

•   τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας Δημήτρη Δριβίλα,

•   τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δυτικής Ελλάδας - Γ' Αντιπρόεδρο Ε.Σ.Α.μεΑ. και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, Αντώνη Χαροκόπο,

•   τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων "Πάτρα Ενωμένη" καρδιολόγο Κωνσταντίνο Σβώλη, “Νέα Πάτρα” Νίκο Νικολόπουλο και “Σπιράλ” Πέτρο Ψωμά, 

•   τον καθηγητή Υγιεινής του Παν. Πατρών Απ. Βανταράκη, τον καθηγητή κ. Τάσο Αθανασόπουλο δ/ντή της Μονάδας Ουροδυναμικής του Παν. Γεν. Νοσ. Πατρών

•   τον καθηγητή Σπύρο Δενάζη εμπνευστή της πλατφόρμας “Sense City” αλλά και “safe ΑμεΑ”,

•   το Εκπαιδευτικό Συγκρότημα Βέργη και την κα. Λέτα Βέργη

•   την πρόεδρο του σωματείου της Ελληνικής Ένωσης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας (ΕΕΑΣΚΠ) Μαργαρίτα Καραγιώργου-Λάζαρη, 

•   τους εκπροσώπους των συλλογικοτήτων «Φλόγα», «Άλμα Ζωής», «Αγκαλιάζω»,

•   το “Σοροπιμιστικό Όμιλο Πάτρας” και την «Ένωση Γυναικών Πάτρας» 

*Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος Ρούλα Κωστακοπούλου.

Θερμές ευχαριστίες στους ανθρώπους του πολυχώρου «ROYAL» για τη δωρεάν παραχώρηση του χώρου και για τον μπουφέ & το κρασί που συνόδευσε, χορηγία της εταιρείας CEO-KREOSYS του κ. Σταύρου Μαλλιώρη που καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους και βέβαια την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της πόλης μας “ΘΕΩΡΙΚΟΝ”.

Τις προσκλήσεις και τις αφίσες είχε αναλάβει το «Τυπογραφείο Κοντογιαννάτος» προσφορά στο Σύλλογο Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης.

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας ήταν & το thebest.gr

Η παράσταση ‘Μου Μου’ είναι μια κωμωδία του Jean de Lertaz σε σκηνοθεσία της θεατρολόγου Νικόλ Πετρουλή και σε αυτήν έπαιξαν με τη σειρά που εμφανίστηκαν οι: Γιώργος Τσουκαλάς, Αλεξάνδρα Χρήστου, Ανδριάννα Παπανδρέου, Γιάννης Βλάχος, Χρήστος Γιαχαλής, Βίκυ Σταυροπούλου, Νίκος Γιαχαλής, μέλη της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας Πάτρας «Θεωρικόν» που ενθουσίασε και διασκέδασε το κοινό.

Ευχαριστούμε πολύ όσους παρευρέθηκαν στο «ROYAL» την Τρίτη το βράδυ, όσους ενίσχυσαν την προσπάθειά μας και δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης η οποία έδωσε τη δυνατότητα να μοιραστούμε αισθήματα αξιοπρέπειας περηφάνιας αυτοπεποίθησης ελπίδας και χαράς που μόνο ισότιμες κοινωνικές επαφές μπορούν να παρέχουν και έδειξε πως όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα στερεότυπα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο «Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Δημήτρης και Βέρα Σφήκα” (Σ.ΦΙ.Κ.Α.)» ευχαριστεί θερμά την πρόεδρο του Πανελλήνιου Αθλητικού Σωματείου Καλλιπάτειρα κα. Κατερίνα Παναγοπούλου, το παράρτημα Πάτρας που είναι πάντα δίπλα μας μα πιο πολύ τους συμπολίτες μας που κατέκλυσαν τον πολυχώρο «ROYAL» χθες το βράδυ δίνοντας μας δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.

Ο «Σύλλογος Φίλων Κλινικής Αποκατάστασης Ασθενών με Κάκωση Νωτιαίου Μυελού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “Δημήτρης και Βέρα Σφήκα” εύχεται σε όλους Χρόνια πολλά και ότι καλύτερο για το νέο χρόνο 2023.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture