Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Ειδικοί αναλύουν την αντίδραση του οδηγού - Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες των επιβατών

Δυστύχημα στη Ρουμανία: Ειδικοί αναλύουν...

Συνολικά 18 Έλληνες επέστρεψαν στην Ελλάδα

Θλίψη και ερωτηματικά έχει προκαλέσει το δυστύχημα στο Βουκουρέστι με τουριστικό λεωφορείο το οποίο μετέφερε Έλληνες ταξιδιώτες. Πλέον οι Αρχές διερευνούν το ρόλο που έπαιξε το σύστημα πλοήγησης στο δυστύχημα, καθώς οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι ο επαγγελματίας οδηγός του λεωφορείου δεν αντέδρασε πριν το τροχαίο.

 Συνολικά 18 Έλληνες επέστρεψαν στην Ελλάδα, ενώ 16 από τους 23 τραυματίες παραμένουν σε νοσοκομεία. Μεταξύ των νοσηλευομένων βρίσκεται και η σύζυγός του 53χρονου που έχασε άδικα τη ζωή του, πραγματοποιώντας το ταξίδι των ονείρων του.

Προσφυγές κατά του ρουμανικού Δημοσίου

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ρουμανικές αρχές έχουν ενημερώσει όλους τους ταξιδιώτες ότι μπορούν να προσφύγουν κατά του ρουμανικού Δημοσίου για το δυστύχημα.

 Στο μεταξύ σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίοδυστύχημα στο Βουκουρέστι. Στο βίντεο αποτυπώνεται ο πανικός των επιβατών, ενώ ακούγονται φωνές απόγνωσης. Ένας νεαρός συμβουλεύει έναν εκ των τραυματιών να πάρει ανάσες, ενώ ένας άλλος επιβάτης ακούγεται να λέει: «δεν μπορούν να τον βγάλουν».

Συγκλονιστικές είναι στο μεταξύ οι μαρτυρίες των επιβατών του λεωφορείου οι οποίοι αποκαλύπτουν το χάος και τον πανικό που επικράτησε δευτερόλεπτα μετά την σύγκρουση που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό τους μέσα στις κατεστραμένες λαμαρίνες του οχήματος.

«Δεν ήταν κουρασμένος ο οδηγός»
 

Για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση του οδηγού του λεωφορείου μίλησε ο συνήγορός του Αλέξανδρος Ματθαίου.

 «Δεν ήταν κουρασμένος τον συνάντησα χθες το βράδυ στην αστυνομία. Ήταν εντάξει. Δεν ήταν καλά ψυχολογικά ο άνθρωπος (…) ήταν χάλια, δεν έφαγε. Λεπτούλης. Ένας απλός άνθρωπος είναι», είπε στον ΣΚΑΪ ο κ. Ματθαίου.

 Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά το λεωφορείο χτύπησε με την κεραία στη μεταλλική μπάρα, ο οδηγός φρενάρισε δυνατά, το όχημα συνέχισε να προχωρά για δύο μέτραμε αποτέλεσμα να χτυπήσει το κλιματιστικό και η οροφή να καταρρεύσει.

 Ο συνήγορος του οδηγού ανέφερε πως εάν το υλικό ήταν ελαφρύ και ανασηκωνόταν με το πρώτο άγγιγμα, σήμερα δε θα μιλούσαμε για την τραγωδία που συνέβη. Αντίθετα, πρόσθεσε, κατέρρευσε και προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου.

 Ο κ. Ματθαίου πρόσθεσε πως πρόκειται για έναν ήρεμο άνθρωπο που δεν τρέχει στο δρόμο κάτι που επιβεβαιώνει ο ιδιοκτήτης της εταιρίας μεταφορών.

 Ο ίδιος ο δικηγόρος, δήλωσε πως πήρε πάνω του την ευθύνη πως ο οδηγός θα δώσει το παρών όσες φορές κληθεί από τις ρουμανικές αρχές και δόθηκε το πράσινο φως να οδηγήσει πίσω στην Ελλάδα.

«Δυσκολευόταν να αλλάξει και τις ταχύτητες»
 

«Δεν ήταν μόνο οι 18ώρες που οδηγούσε συνεχόμενα, ακόμα και τις ταχύτητεςδυσκολευόταν να αλλάξει. Δηλαδή ήτανε...απορώ πως αυτός ο άνθρωπος ήταν επαγγελματίας. Καλός, χρυσός άνθρωπος, αλλά σαν επαγγελματίας δεν έκανε» δήλωσε στην τηλεόραση του OPEN,  Έλληνας επιβάτης του μοιραίου λεωφορείου, ο οποίος τραυματίστηκε.

 «Ταξιδεύαμε όλο το βράδυ και όταν φτάσαμε στο Βουκουρέστι, ο οδηγός δεν ήξερε πώς να πάει προς την Βουλή από τον κεντρικό δρόμο» είπε άλλη μάρτυρας.

XFi_d9jTSYg

9iQrgOGAW3o

FkSwMqfeQKU

zhWn2-3RQ6I

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις