Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΗΠΑ: Θερίζει η φαιντανύλη - Το ναρκωτικό που είναι 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη

ΗΠΑ: Θερίζει η φαιντανύλη - Το ναρκωτικό...

Το ναρκωτικό είναι τόσο ισχυρό που μια θανατηφόρα δόση είναι αρκετά μικρή για να χωρέσει στην άκρη ενός μολυβιού

Η Υπηρεσία Καταπολέμησης Ναρκωτικών (DEA) των ΗΠΑ ανέφερε ότι κατάσχεσε 379 εκατομμύρια δυνητικά θανατηφόρες δόσεις φαιντανύλης.

 Η DEA περιέγραψε την άκρως εθιστική ουσία, η οποία είναι 50 φορές ισχυρότερη από την ηρωίνη, ως την πιο θανατηφόρα απειλή ναρκωτικών που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ. Η υπηρεσία λέει ότι το μεγαλύτερο μέρος της φαιντανύλης διακινείται στις ΗΠΑ από το Μεξικό, σύμφωνα με το BBC.

Η DEA λέει ότι κατέσχεσε περισσότερα από 4,5 τόνους, καθώς και πάνω από 50,6 εκατομμύρια χάπια φαιντανύλης που ήταν φτιαγμένα για να μοιάζουν με διάφορα συνταγογραφούμενα παυσίπονα. Αυτό είναι υπερδιπλάσιο από αυτό που κατασχέθηκε το 2021.

 Τα περισσότερα από τα ναρκωτικά παρήχθησαν μαζικά σε μυστικά εργοστάσια στο Μεξικό από τα καρτέλ ναρκωτικών Sinaloa και Jalisco, τα οποία χρησιμοποιούν χημικές ουσίες που προέρχονται από την Κίνα, δήλωσε η υπηρεσία.

 Το ναρκωτικό είναι τόσο ισχυρό που μια θανατηφόρα δόση είναι αρκετά μικρή για να χωρέσει στην άκρη ενός μολυβιού.

 Περισσότεροι από 100.000 Αμερικανοί πέθαναν πέρυσι από υπερβολική δόση ναρκωτικών και τα δύο τρίτα αποδόθηκαν στη φαιντανύλη. Η ποσότητα της φαιντανύλης που κατασχέθηκε φέτος ήταν αρκετή για να σκοτώσει και τα 330 εκατομμύρια κατοίκους των ΗΠΑ, δήλωσε η υπηρεσία ναρκωτικών.

 «Η κορυφαία επιχειρησιακή προτεραιότητα της DEA είναι να νικήσει τα δύο μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών - τα καρτέλ Σιναλόα και Χαλίσκο (CJNG) - που είναι κυρίως υπεύθυνα για τη φαιντανύλη που σκοτώνει σήμερα τους Αμερικανούς», δήλωσε η Διοικήτρια της DEA Αν Μίλγκραμ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις