Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Qatargate: Η πορεία των χρημάτων από Κατάρ και Μαρόκο μέχρι το Βέλγιο

Qatargate: Η πορεία των χρημάτων από Κατ...

Τι λένε τα Ιταλικά ΜΜΕ

Τα ιταλικά ΜΜΕ που ασχολούνται με το σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, αποκαλύπτουν τι κατέθεσε ο Αντόνι Παντσέρι και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, σχετικά με την πορεία των χρημάτων από Κατάρ και Μαρόκο μέχρι να φτάσουν στα χέρια τους στο Βέλγιο.

Μετά την αποκάλυψη για τη φερόμενη εμπλοκή και της Μαυριτανίας στο σκάνδαλο, η Il Fatto Quotidiano και η La Repubblica δίνουν στη δημοσιότητα τον τρόπο που τα χρήματα έφταναν από το Κατάρ και το Μαρόκο στα χέρια των εμπλεκόμενων του Qatar Gate.

Επικαλούμενη την ομολογία του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, η Il Fatto Quotidiano αποκαλύπτει ότι τα χρήματα από το Κατάρ πέρναγαν από τα χέρια του εργαζόμενου της κυβέρνησης του Κατάρ, του Μπουντζελά, ο οποίος είναι γνωστός και ως «ο Αλγερινός».

Αυτός έφερνε σε επικοινωνία τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι με έναν φερόμενο ως Παλαιστίνιο στην Τουρκία, και τέλος σε άνθρωπο στο Βέλγιο, μέχρι τον σύζυγο της Εύας Καϊλή.

Παράλληλα, η La Repubblica αναφέρει μεταξύ άλλων και τον τρόπο που οι μυστικές υπηρεσίες του Μαρόκου είχαν καταφέρει να διεισδύσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μέσω του Αντόνιο Παντσέρι, καθώς αναφέρει και το όνομα του Γιανσίν Μανσούρι, διευθυντή της DGED, των μυστικών υπηρεσιών που εργάζεται για το Ραμπάτ.

Ακόμη, επιβεβαιώνεται και ο ρόλος του Αμπντεραχίμ Ατμούν, γνωστός ως «ο γίγαντας». Είναι ο πρέσβης του Μαρόκου στη Βαρσοβία, μέσω του οποίου, σύμφωνα με την απολογία του Τζιόρτζι, γίνονταν οι δωροδοκίες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις