Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Συναντήσεις Πέτρου Ψωμά με τους Δημάρχους Ναυπάκτου και Μεσολογγίου

Συναντήσεις Πέτρου Ψωμά με τους Δημάρχου...

Αυτοδιοικητικές συζητήσεις του επικεφαλής του σπιράλ με Βασίλη Γκίζα και Κώστα Λύρο

Με τους δημάρχους της Ναυπάκτου, Βασίλη Γκίζα και της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο συναντήθηκε τις τελευταίες μέρες ο επικεφαλής του σπιράλ Πέτρος Ψωμάς, στο πλαίσιο των επαφών του με δημάρχους ανά την επικράτεια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνση του σπιράλ: Οι συζητήσεις μεταξύ των αυτοδιοικητικών ανδρών αφορούσαν ζητήματα που απασχολούν τους δήμους και τους δημότες τους, τον νέο εκλογικό νόμο και το προεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται στις τρεις γειτονικές πόλεις εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2023.


Ο Βασίλης Γκίζας και ο Κώστας Λύρος εκλέχτηκαν δήμαρχοι κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές (το 2019) και οδεύουν στην ολοκλήρωση της πρώτης τους θητείας. Ο Πέτρος Ψωμάς συζήτησε μαζί τους, αντλώντας γνώση από τις απόψεις και την εμπειρία τους. Ο επικεφαλής του σπιράλ ενημέρωσε τους δύο δημάρχους για τη Συνάντηση Δημάρχων του περασμένου Οκτωβρίου που διοργάνωσε η παράταξή του στην Πάτρα.


Η συνάντηση με τον Κώστα Λύρο έγινε στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Υπενθυμίζεται πως σχολές του πανεπιστημιακού ιδρύματος της Πάτρας εδρεύουν στο Μεσολόγγι. Υπάρχουν και άλλα κοινά που ενώνουν τις δύο πόλεις (ιστορία, πολιτισμός, παραδόσεις, άνθρωποι κ.α.), για τα οποία οι δύο άνδρες συζήτησαν ακροθιγώς κατά τη συνάντησή τους. Οι επερχόμενες εκλογές, οι απαιτήσεις του νέου νόμου και οι προοπτικές των δύο δήμων ήταν επίσης αντικείμενο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των δύο.


Η συνάντηση με τον Βασίλη Γκίζα έγινε στη Ναύπακτο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Πέτρου Ψωμά. Ο πατρινός επισκέπτης είχε την ευκαιρία να θαυμάσει την καλαίσθητη εορταστική διακόσμηση της πόλης και να ξεναγηθεί στο κέντρο και στο λιμάνι από τον δήμαρχο. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που μπορούν να ληφθούν από κοινού στους Δήμους Πατρέων και Ναυπάκτου, καθώς και ευκαιρίες αξιοποίησης της ευρύτερης περιοχής με στόχο την αύξηση της τουριστικής κίνησης.


Κατά τις συναντήσεις των αυτοδιοικητικών ανδρών συζητήθηκε και η έντονη ανησυχία σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία η σύνθεση των Επιτροπών των δήμων (Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής) πρέπει να αλλάξει, ενώ τίθεται και θέμα ακυρότητας των αποφάσεών τους, όσο εξακολουθούν να λειτουργούν με τα παλιά δεδομένα συγκρότησής τους. Το θέμα έχει θέσει ο Πέτρος Ψωμάς στον Αντιδήμαρχο Διοίκησης, από τη μέρα που προέκυψε. Επισημαίνεται πως, ελλείψει συγκεκριμένης απάντησης και λήψης πρωτοβουλιών από τη δημοτική αρχή, πρόκειται να ακολουθήσουν νέες κινήσεις αντίδρασης από την πλευρά του σπιράλ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις