Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TRAVEL

/

Τα τρία ελληνικά νησιά για να περάσεις τα πιο «εναλλακτικά» Χριστούγεννα

Τα τρία ελληνικά νησιά για να περάσεις τ...

Μια διαφορετική πρόταση

Ποιος είπε πως οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι μόνο για βουνά και ορεινά χωριά;

 Μπορεί η κοινή λογική να λέει πως κάθε Χριστούγεννα οι προορισμοί που πλημμυρίζουν από τουρίστες είναι τα δημοφιλή ή και λιγότερο γνωστά ορεινά χωριά της χώρας, όμως αυτό δεν είναι υποχρεωτικό πως πρέπει να ισχύει για όλους.

 Έχεις αναλογιστεί ποτέ το καλοκαίρι που κάνεις τις διακοπές σου στα ελληνικά νησιά, πώς θα ήταν αυτά τα μέρη στην καρδιά του χειμώνα και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων;

 Αν η ιδέα δεν σου ακούγεται ιδιαίτερα δελεαστική, ήρθε η ώρα να μάθεις πως υπάρχουν κάποια ελληνικά νησιά που τα Χριστούγεννα λάμπουν περισσότερο και από την Αθήνα και προσφέρουν καταπληκτικά πακέτα γιορτινών αποδράσεων, πολύ μακριά από τον ευρύ τουρισμό καθώς και όλα όσα έχουμε συνηθίσει να κάνουμε αυτές τις ημέρες.

 Αν είσαι τύπος λίγο πιο εναλλακτικός, αν δεν βρίσκεις κατάλυμα στα πιο διάσημα ορεινά θέρετρα, ή αν πολύ απλά σκέφτεσαι να κάνεις μια φορά τη διαφορά, πρέπει να συστηθείς ξανά με τα 3 ελληνικά νησιά που κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων δείχνουν τον άλλο εαυτό τους.

Ποια είναι αυτά;

Σύρος
 

Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων, η κοσμοπολίτισσα Σύρος, είναι παντός καιρού και ποτέ δεν μένει εκτός… μόδας. Σε ολόκληρο το νησί, από την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι και την ημέρα των Φώτων, στήνονται γλέντια με βιολιά που μένουν αξέχαστα στους επισκέπτες και στους ντόπιους.

 

 

Σημείο συνάντησης στην όμορφη Σύρο, το θέατρο Απόλλων με πολλές παραστάσεις και συναυλίες. Οι περίπατοι στην πάντα όμορφη Ερμούπολη -η οποία στολισμένη είναι αριστούργημα- θα γίνει η αγαπημένη σας ασχολία.

 Μπορεί το νησί να μη θυμίζει καλοκαίρι σε επίπεδο πληρότητας, όμως η Σύρος ποτέ δεν είναι άδεια.

 Πώς θα μπορούσε άλλωστε;

Ρόδος
 

Ακόμα ένα νησί που βιώνει φοβερές στιγμές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων είναι η αρχοντική Ρόδος. Η μεσαιωνική ατμόσφαιρα στην Παλιά Πόλη που είναι φωτισμένη εξασφαλίζει υπέροχες βόλτες στα σοκάκια. Τα μαγαζιά είναι όλα ανοιχτά, τα μπαράκια γεμάτα και η νύχτα πολύ έντονη.

Πάρε ζεστά ρούχα και πήγαινε να βιώσεις τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην πιο ιδιαίτερη εκδοχή της. Σίγουρα την εμπειρία αυτή δεν θα την ξεχάσεις ποτέ.

Τήνος
 

Η Τήνος τα Χριστούγεννα, λόγω της κοντινής απόστασης της από την Αθήνα, είναι συνήθως γεμάτη. Τα ορεινά χωριά της φορούν τα γιορτινά τους και κατακλύζονται από τουρίστες οι οποίοι επιλέγουν τα παραδοσιακά ταβερνάκια για τις ημέρες των γιορτών.

 Το νησί που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην καλύτερη τουριστική του εποχή, βλέποντας τις μετοχές του ολοένα να ανεβαίνουν, λατρεύεται ιδιαίτερα και το χειμώνα.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life