Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ: Απάτη η εξαγγελία Μητσοτάκη για τα σούπερ μάρκετ

ΣΥΡΙΖΑ: Απάτη η εξαγγελία Μητσοτάκη για ...

Η αντίδραση στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως απάτη την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι από τον Φεβρουάριο το κράτος θα καλύπτει το 10% των εξόδων του σούπερ μάρκετ για όλους τους πολίτες.

Όπως λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρόκειται για κοροϊδία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε βάρος των πολιτών. Παράλληλα, τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός θέλει να αγοράσει τη λαϊκή ψήφο με 30 ευρώ μετά από 15 μήνες αισχροκέρδειας. 

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, υποστήριξε μάλιστα ότι «η πραγματικότητα λέει ότι, με βάση την ΕΛΣΤΑΤ, σε ψωμί και δημητριακά έχουμε 18,7% αυξήσεις, σε κρέας 16,7%, σε γαλακτοκομικά 25,3%».

«Όταν ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι ο πληθωρισμός που αφορά τα τρόφιμα τρέχει με 10%, λέει ψέματα. Ο ρυθμός αύξησης των τιμών των τροφίμων είναι μεγαλύτερος από την υπόλοιπη ΕΕ. Αλλά και το 73,3% των πολιτών λέει ότι δεν έχουμε απλά ακρίβεια αλλά αισχροκέρδεια αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και αυτό είναι πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι πρόκειται για «ντροπή και για χυδαία απόπειρα εξαπάτησης της ελληνική κοινωνίας».

«Η ντροπή γίνεται ακόμα μεγαλύτερη -τόνισε- άμα αναλογιστούμε ότι οι εξαγγελίες Μητσοτάκη αφήνουν ανέγγιχτο τον μηχανισμό αισχροκέρδειας προσθέτοντας ότι με « βάση τα τελευταία στοιχεία ο πληθωρισμός τροφίμων συνεχίζει να περιορίζει βίαια το εισόδημα των πολιτών.

Να σημειωθεί ακόμα ότι τη στιγμή που τα κέρδη των διυλιστηρίων φτάνουν τα 3 δισ., η κυβέρνηση θα πάρει μόλις 600 εκατ. για το επίδομα των 22 ευρώ».

Η Κουμουνδούρου μέσω του εκπροσώπου της υπενθύμισε μάλιστα παλαιότερη δήλωση του Γιάννη Οικονόμου , από την εποχή που η ΝΔ ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε επίδομα 0,7 ευρώ την ημέρα (!) για αγορές τροφίμων ως απάντηση στον πληθωρισμό, ανέφεραν . 

Κατόπιν τούτων, θα μπορούσε κανείς να πει το εξής: 

«Δεν μπορεί για 11 μήνες να αδειάζει η τσέπη σου, να μην μπορείς να βγεις πέρα, να μην μπορείς να διασφαλίσεις τα αυτονόητα και να περιμένεις έναν πολιτικό, τον οποιοδήποτε πολιτικάντη, προς το τέλος κυρίως όταν πλησιάζουν οι εκλογές, να έρθει να σου δώσει 1 ενώ σου έχει πάρει 10. Να ντυθεί Άγιος Βασίλης μπας και κοροϊδέψει κανέναν, να τον ξαναγελάσει για να του πάρει την ψήφο».

Αν αναρωτιέστε ποιος τα έχει πει αυτά, όχι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ή άλλο κόμμα της αντιπολίτευσης. Δεν είναι ούτε οι «φίλοι της Αριστεράς και κεντροαριστεράς» του κ. Σκέρτσου που βγήκε να τους μαλώσει.

Τα έχει πει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Οικονόμου ως σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αξιωματική αντιπολίτευση».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ακόμα ότι «είναι η πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία που ένα σπίτι με δύο εργαζομένους αδυνατεί να βγάλει το μήνα. Η φτώχεια, η παιδική φτώχεια και οι ανισότητες αυξάνονται δραματικά με υπογραφή Μητσοτάκη», τόνισε στη συνέχεια.

Σχολιάζοντας τέλος τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε τονίζουν ότι «θα έπρεπε να έχει μια ρύθμιση του πανδημικού χρέους με ένα σχήμα 120 δόσεων και διαγραφή μέρους του».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις