Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεν λέει να «γλυκάνει» η αγοραστική κίνηση, στα ζαχαροπλαστεία της Πάτρας

Δεν λέει να «γλυκάνει» η αγοραστική κίνη...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Οι τιμές στα γλυκά των Χριστουγέννων και το "καλάθι του νοικοκυριού"

Δεν λέει να «γλυκάνει» η αγοραστική κίνηση, στα ζαχαροπλαστεία της Πάτρας. «Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένουμε να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα, για να πάρουν το προϊόν φρέσκο. Δεν υπάρχει η ζήτηση που υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να υπάρχει» λέει στο thebest.gr ο Ταξιάρχης Κάππας, πρόεδρος των ζαχαροπλαστών της Πάτρας.

Οι ζαχαροπλάστες, ποντάρουν στο να δουν τους καταναλωτές να μπαίνουν στα καταστήματά τους από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, για να ξεκινήσει η πώληση αλλά και οι παραγγελίες σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες.

Στο κομμάτι των γιορτινών γλυκών, πέρα από τους κλασικούς κουραμπιέδες αλλά και τα μελομακάρονα, πλησιάζοντας στα Χριστούγεννα ο κ. Κάππας, αναφέρει ότι σε άλλα προϊόντα που χαρακτηρίζονται γιορτινά, «υπάρχει μεγάλη στασιμότητα μέχρι στιγμής αλλά πιστεύω ότι θα υπάρξει κίνηση και για τα πανετόνε. Είναι και στην κουλτούρα του Έλληνα να γίνονται όλα τελευταία στιγμή» συμπληρώνει.  

Σε ό, τι αφορά το «καλάθι του νοικοκυριού» που έμειναν εκτός οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, δηλώνει ικανοποιημένος από την απόφαση: «Πολύ ορθά πάρθηκε αυτή η απόφαση γιατί δεν συγκρίνεται η ποιότητα των ζαχαροπλαστείων με τα ήδη συσκευασμένα με συντηρητικά μελομακάρονα και κουραμπιέδες που βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ. Επίσης, όταν μια νοικοκυρά αγοράζει 400 γραμμάρια που είναι ένα πακέτο κουραμπιέδες, τα 120 γραμμάρια είναι ζάχαρη άχνη. Στο ζαχαροπλαστείο, από την άλλη, μπορεί να δοκιμάσει την ποιότητα του προϊόντος του κάθε καταστήματος και να επιλέξει να πάρει ή να μην πάρει. Το να μην μπουν τα γλυκά των Χριστουγέννων στο καλάθι, το διεκδικήσαμε ως Ομοσπονδία και ευτυχώς το υπουργείο δεν τα συμπεριέλαβε».

Αναφορικά με τις τιμές στα Χριστουγεννιάτικα γλυκά, φαίνεται να είναι ελαφρώς ανεβασμένες σε σχέση με πέρυσι αλλά όπως τόνισε ο κ. Κάππας «ούτε καν έχουν πλησιάσει το 120% που βρίσκουμε στις ανατιμήσεις των πρώτων υλών. Οι τιμές καθορίζονται από το κάθε ζαχαροπλαστείο ξεχωριστά και συναντάς τεράστιες αποκλίσεις και αυτό έχει να κάνει καθαρά με την ποιότητα που προσφέρει το κάθε κατάστημα. Το μόνο ίσως που μπορούμε να σταθούμε είναι οι κουραμπιέδες που λόγω του βουτύρου, η τιμή τους είναι αρκετά ανεβασμένη». 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις