Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Θεόδωρος Κανελλόπουλος: "Σχολεία χωρίς πυρασφάλεια στην Πάτρα"

Θεόδωρος Κανελλόπουλος: "Σχολεία χω...

Με την ασφάλεια των Παιδιών μας δεν παίζουμε κύριοι της Μαιζώνος»

Σε ανοικτή επιστολή του ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος αναφέρει: Το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» έχει αναδείξει το θέμα της έλλειψης πυρασφάλειας στα σχολικά συγκροτήματα της Πάτρας, παρόλο που τα Κράτος από τον Ιανουάριο του 2021 έχει εγκρίνει και χρηματοδότηση το Δήμο με το ποσό των 906.000€ περίπου.

Δυστυχώς η παρούσα Δημοτική Αρχή, αντί άμεσα να υλοποιήσει την το έργο για σύνταξη μελετών, έκδοση των απαιτούμενων πιστοποιητικών και μέτρων  πυρασφάλειας για τα σχολεία, επέδειξε μια ακατανόητη αδιαφορία.

Μια αδιαφορία που μπορεί να είναι Θανάσιμα Μοιραία σε τυχόν πυρκαγιά που προκύψει εν’ λειτουργία σε κάποιο σχολικό συγκρότημα.

Και επειδή δεν θέλω να σκέφτομαι την κακιά στιγμή, ούτε να αναζητώ εκ’ των υστέρων την απόδοση ευθυνών, ως ενεργός πολίτης απεύθυνα σήμερα ερώτημα στο σχολείο του γιού μου, εάν έχει  πιστοποιητικό πυρασφάλειας σε ισχύει, καθώς και εγκατάσταση Αντικεραυνικής Προστασίας.  

Στην απάντηση που έλαβα από την Δ/τρια του σχολείου προκύπτει ότι, το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας.

Ως όφειλα απέστειλα την παρακάτω επιστολή στον Δήμαρχο και τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Παιδείας, καθιστώντας προς των ευθυνών τους.

Οφείλουμε όλοι οι γονείς με κάθε τρόπο, να διεκδικήσουμε Ασφαλή Σχολεία για τα παιδιά μας.

Έχουμε υποχρέωση ως γονείς, να Απαιτήσουμε από την Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει τις χρηματοδοτήσεις τους κράτους προς όφελος της Κοινωνίας, της Παιδείας και των μαθητών.      

Ελπίζω το παράδειγμά μου να ακολουθήσουν και άλλοι γονείς μαθητών στην Πάτρα, αποστέλλοντας ανάλογες επιστολές ενημέρωσης στα σχολεία και στο Δήμο.

Γιατί με την ασφάλεια των Παιδιών μας δεν παίζουμε κύριοι της Μαιζώνος…".

  

           

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Συνδικαλιστής ΔΑΚΕ ΕΔΟΠ/ΔΕΗ,

Μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ,

Εκπρόσωπός της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ».           

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις