Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 2.094 τα νέα κρούσματα στην Αχαΐα - Αύξηση 80% στα λύματα της Πάτρας

Κορωνοϊός: 2.094 τα νέα κρούσματα στην Α...

Δείτε αναλυτικά

Ανακοινώθηκε η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων COVID-19 των τελευταίων 14 ημερών ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας.

Στην Αχαΐα εντοπίστηκαν 2.094, στην Αιτωνοακαρνανία 744 και στην Ηλεία 586.

Αύξηση 80%  του ιικού φορτίου στα λύματα της Πάτρας

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS -Co V-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου,των Χανίων,ψτου Αγίου Νικολάου Λασιθίου, της Πάτρας, των Ιωαννίνων και της Κέρκυρας. Ταδείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των κατά τόπους Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΜΕΛ) και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.

Αττική +49%
Θεσσαλονίκη +24%
Πάτρα +80%
Ηράκλειο -44%
Χανιά -6%
Άγιος Νικόλαος +64%
Ιωάννινα +50%
Κέρκυρα Μη ανιχνεύσιμο ιικό φορτίο

Συμπεράσματα: Την εβδομάδα 5 έως 11 Δεκεμβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με τηνεβδομάδα 28 Νοεμβρίου μέχρι 4 Δεκεμβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικάλύματα σε πέντε από τις οκτώ περιοχές (5/8) που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) τουΕΟΔΥ, πτωτική τάση σε δύο περιοχές (2/8) του ΕΔΕΛ και σταθεροποίηση σε μία περιοχή (1/8). Καθαρά αυξητική τάσηστο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στην Πάτρα (+80%), στον Άγιο Νικόλαο (+64%),στα Ιωάννινα (+50%) και στην Αττική (+49%), ενώ οριακή ήταν η αύξηση στη Θεσσαλονίκη (+24%) . Πτωτική τάσηπαρατηρήθηκε στο Ηράκλειο (-44%) . Στην Κέρκυρα το ιικό φορτίο δεν ήταν ανιχνεύσιμο, που υποδεικνύει
συνεχιζόμενη πτωτική τάση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 28/11-04/12/2022. Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Χανιά (-6%).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις