Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ρόδος: Καταδικάστηκε 33χρονος που παρέσυρε και σκότωσε 17χρονο

Ρόδος: Καταδικάστηκε 33χρονος που παρέσυ...

Αναβίωσε το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από πέντε χρόνια

Το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από πέντε χρόνια, επί της Ρόδου – Λίνδου και είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα 17χρονο παλικάρι μαθητής Λυκείου, αναβίωσε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr, στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισε 33χρονος ο οποίος ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου με το οποίο παρασύρθηκε ο άτυχος ανήλικος.

 Ο 33χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αδικήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 21 μηνών με τριετή αναστολή.

Πιο αναλυτικά, το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον 33χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για την ανθρωποκτονία από αμέλεια και φυλάκιση 6 μηνών για την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, δηλαδή κατά συγχώνευση 21 μήνες φυλάκιση.

Η τραγωδία γράφτηκε στις 4.15 τα ξημερώματα της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2017, στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου. Εκεί κόπηκε το νήμα της ζωής του 17χρονου μαθητή.

Από τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, προέκυψε ότι ο 17χρονος που ήταν μαθητής της Β' Λυκείου στο Βενετόκλειο, οδηγούσε δίκυκλο μοτοποδήλατο και επέστρεφε στο σπίτι του μαζί με έναν ακόμα φίλο του που επίσης οδηγούσε μοτοποδήλατο.

Τα δύο παιδιά κινούνταν με τα οχήματά τους επί της Ρόδου-Λίνδου με κατεύθυνση τα Κοσκινού.

Στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού (περίπου 600 μέτρα από τα φανάρια του ΙΚΑ), κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το όχημα του 17χρονου ανετράπη.

Σηκώθηκε μόνος του από την άσφαλτο και προσπάθησε να τραβήξει στη συνέχεια το μοτοποδήλατό του και να το βάλει στην άκρη.

Δεν πρόλαβε, καθώς την ώρα εκείνη στη Ρόδου-Λίνδου κινούταν Ι.Χ. αυτοκίνητο με οδηγό τον 33χρονο, με αποτέλεσμα να μην προλάβει να αντιδράσει ο τελευταίος και να παρασύρει τον 17χρονο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Το αυτοκίνητο στη συνέχεια χτύπησε στο διάζωμα και ανετράπη.

Ο 33χρονος οδηγός δεν τραυματίστηκε αλλά συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου και παραπέμφθηκε αρμοδίως.

Το ΕΚΑΒ που ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο πολύ γρήγορα, μετέφερε τον άτυχο μαθητή στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς ήταν αργά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις