Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: "Εντελώς ανάρμοστη η απάντηση για άνθρωπο του πολιτισμού", λέει ο Γιατρομανωλάκης στον Λουκά Θάνο

ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: "Εντελώς ανάρμοστη η...

Επιστολή του Υφυπουργου

Η απάντηση του καλλιτεχνικού διεθυντή του ΔΗΠΕΘΕ για την  επιλογή γυναίκας ηθοποιού που θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Μότσαρτ ξεσήκωσε «κύμα» αντιδράσεων και μία συζήτηση περί ομοφοβίας έχει αρχίσει να ξετυλίγεται.

Ο Λουκάς Θάνος  εξήγησε την επιλογή του, λέγοντας, μεταξύ άλλων: «Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις των γονέων! Έχουν ένα δίκιο! Γιατί πραγματικά σας λέω, δεν ήταν πρόθεσή μου να βάλω μια γυναίκα να κάνει τον Μότσαρτ. Δεν βρήκα όμως κατάλληλο άνδρα. Το να παροτρύνεις και να πιέζεις ένα άτομο να γίνει ομοφυλόφιλο, επειδή ίσως είναι της μόδας, έχει μεγάλη απόσταση και σε καμία περίπτωση δεν με βρίσκει σύμφωνο. Εγώ έχω ανάγκη να βλέπω ξεχωριστά τα φύλα στη σκηνή και δεν έχω ποτέ άνδρες χορευτές θηλυπρεπείς».

Η απάντηση Γιατρωμανωλάκη

Αμεση ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ο οποίος έστειλε επιστολή στον κύριο Θάνο, λέγοντας πως είναι εντελώς ανάρμοστο για άνθρωπο που κατέχει αξίωμα στον τομέα του πολιτισμού να απαντήσει με αυτό τον τρόπο προκειμένου να υπερασπισθεί την επιλογή του να χρησιμοποιήσει γυναίκα για αντρικό ρόλο.

«Είναι εντυπωσιακό με πόση ευκολία επιλέξατε να ολισθήσετε σε κατεξοχήν και βαθιά ομοφοβικές τοποθετήσεις, αντί να τεκμηριώσετε με καλλιτεχνικούς όρους τη διανομή των ρόλων, ή να δείτε σαν μία ευκαιρία τις ενοχλήσεις ορισμένων γονέων και/ή εκπαιδευτικών προκειμένου να τους εξηγήσετε φερ’ ειπείν ότι συχνά στο θέατρο, από την αρχαιότητα, το φύλο του ηθοποιού και το φύλο του ρόλου δεν ταυτίζονται.

Παρά τις όποιες ''διορθωτικές'' σας ύστερες κινήσεις, δεν έχετε στα αλήθεια ανακαλέσει ή απολογηθεί για το ομοφοβικό σκέλος των δηλώσεών σας, ενώ παράλληλα εγκαλείτε τρίτους για ομοφοβία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις