Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αιγιάλεια: Σύναξη νεόνυμφων ζευγαριών στη Μητρόπολη

Αιγιάλεια: Σύναξη νεόνυμφων ζευγαριών στ...

Δείτε ΦΩΤΟ

Στο πλαίσιο της ποιμαντικής μέριμνας του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτου μας Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, η σύναξη των νέων ζευγαριών, τα οποία τέλεσαν το Μυστήριο του Γάμου τους μέσα στο έτος 2022.

Το πρωί τελέστηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγίου, ιερουργούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου μας, και στη συνέχεια, στο Παπαδοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τα νέα ζευγάρια και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τη συγκίνησή του για τη συνάντηση αυτή.

Αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του Μυστηρίου του Γάμου, το οποίο χαρακτηρίζεται «Μέγα» από τον Απόστολο Παύλο. Μίλησε για την πραγματική χαρά και ευτυχία μέσα στην οικογένεια, για την αγάπη και τη σύμπνοια, την υπομονή, την υποχωρητικότητα, την ανοχή, την αμοιβαία εμπιστοσύνη, που πρέπει να κυριαρχούν στις σχέσεις, σε συνδυασμό με την ταπείνωση, αποτελώντας το τείχος της προστασίας του γάμου τους. Επίσης, αναφέρθηκε στην από κοινού αντιμετώπιση των καθημερινών δυσκολιών και των προβλημάτων και στην εν Χριστώ ζωή.

Υπογράμμισε ότι ο Χριστός πρέπει να είναι το θεμέλιο του βίου μας. “Η συμπόρευση στη ζωή με τη χάρη και την ευλογία του Θεού θα έχει ως αποτέλεσμα την αρμονική συμβίωση του ζευγαριού και τη θεμελίωση των σχέσεών του σε σταθερές βάσεις, με τελικό στόχο την από κοινού είσοδό του στη Βασιλεία του Θεού.”

Κατακλείοντας, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε πατρικώς τα νέα ζευγάρια να μελετούν τον λόγο του Θεού και να μετέχουν στη Μυστηριακή ζωή, ιδιαιτέρως στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, στο οποίο ο άνθρωπος, λαμβάνοντας το σώμα και το αίμα του Κυρίου, χριστοποιείται.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που αφορούν στην οικογένεια και ο Σεβασμιώτατος απάντησε στις ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που έθεσαν πολλοί από τους νεόνυμφους, που συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή.

Τέλος, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ανανεώνοντας τη συνάντηση μαζί τους, τους πρόσφερε ως ευλογία ένα πνευματικό βιβλίο περί συζυγίας και το ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις