Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διπλός σεισμός στην Εύβοια με διαφορά λεπτών, στο «χορό των ρίχτερ» και η Αττική

Διπλός σεισμός στην Εύβοια με διαφορά λε...

Το Σάββατο

Στον χορό των Ρίχτερ συνεχίζει να κινείται η νότια Εύβοια, οι δύο διαδοχικές σεισμικές δονήσεις 3,8 και 3,9 Ρίχτερ, έγιναν αισθητές και στην Αθήνα.
Συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην Εύβοια, με δύο σεισμικές δονήσεις να σημειώνονται το μεσημέρι του Σαββάτου στα νότια του νησιού μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών.

 
Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές αναλύσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 3.9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12.35 και η δεύτερη, μεγέθους 3,8 Ρίχτερ, στις 12.51.

Ειδικότερα, ο πρώτος σεισμός, μεγέθους 3,9 Ρίχτερ, σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 9,7 χιλιομέτρων. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 8 χιλιόμετρα ανατολικά- νοτιοανατολικά Ζαράκων Ευβοίας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 
Έπειτα από 16 λεπτά, στις 12:51 καταγράφηκε νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ο σεισμός σημειώθηκε σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων και το επίκεντρο εντοπίστηκε στο ίδιο σημείο, 8 χιλιόμετρα ανατολικά- νοτιοανατολικά των Ζαράκων Ευβοίας.

Σημειώνεται, ότι η σεισμική δόνηση έρχεται μετά από τις έντονες ανησυχίες των ειδικών για τους μετασεισμούς, καθώς στις 29 Νοεμβρίου ο εγκέλαδος «χτύπησε» την περιοχή με σεισμό 5 Ρίχτερ.

 
Οπως είχε πει ο κ. Παπαδόπουλος οι σεισμολόγοι «δεν γνωρίζουμε ούτε για το "πεντάρι" που έγινε εχθές το βράδυ» αν ήταν ο κύριος σεισμός.

«Δυσκολευόμαστε στις εκτιμήσεις μας για δύο λόγους, ο πρώτος είναι πως η περιοχή είναι αχαρτογράφητη και δεν έχει ιστορικό σεισμών και ο δεύτερος είναι πως στην περιοχή έχουμε σεισμική δραστηριότητα από τον Οκτώβριο με πολλούς μικρούς σεισμούς που δεν τους έχουμε αξιολογήσει όλους. Ελπίζω σε λίγα εικοσιτετράωρα η επιστημονική κοινότητα να απαντήσει για τον κύριο σεισμό».

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε έναν μεγάλο σεισμό αλλά νομίζω ότι αυτό έχει μικρή πιθανότητα. Δεν είναι όμως ένα αδύνατο γεγονός που δεν μπορεί να συμβεί», σημείωσε. Ταυτόχρονα είπε πως ήταν «λάθος» το γεγονός ότι άνοιξε η συζήτηση για το ρήγμα των Αλκυονίδων στον Κορινθιακό: «άνοιξε χωρίς λόγο η συζήτηση, πρώτον δεν βλέπω κανένα νέο επιστημονικό στοιχείο.

Και να είχαμε νέο δεν έπρεπε να το πούμε δημοσίως, έπρεπε να το συζητήσουμε στις επιτροπές. Δεύτερον, όταν έχουμε ανοιχτή την πληγή στη νότια Εύβοια, εννοώ παρατεταμένη σεισμική δραστηριότητα, νομίζω είναι άκυρο να ανοίγουμε συζήτηση για την άλλη πλευρά της Αττικής».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις