Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ο καιρός ανήμερα της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ανδρεά

Πάτρα: Ο καιρός ανήμερα της εορτής του Π...

Αναλυτικά η πρόγνωση

Η πόλη της Πάτρας αναμένεται να επηρεαστεί από την κακοκαιρία Άριελ και «βασικό χαρακτηριστικό της Τετάρτης, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα, θα είναι οι ισχυροί ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι που μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες θα αγγίζουν τα 7-8bf στον Πατραϊκό κόλπο, στην περιοχή του Ρίου αλλά και σε υπήνεμες περιοχές πέριξ της πόλης (π.χ. Ρωμανός, Χαλανδρίτσα). Εξασθένισή τους και στροφή αυτών σε πιο νότιους αναμένεται από το απόγευμα» λέει στο thebest.gr o προγνώστης καιρού και γεωλόγος Νικόλας Σερέτης, «παροδικές βροχοπτώσεις μέσα στη νύχτα προς το ξημέρωμα της Τετάρτης που γρήγορα θα σταματήσουν».

Χωρίς βροχή η Λιτανεία

«Χωρίς φαινόμενα ενδέχεται να κυλήσει ο καιρός από τις πρωινές μέχρι και τις απογευματινές ώρες και έτσι η λιτανεία του Αγίου Ανδρέα αναμένεται να πραγματοποιηθεί απροβλημάτιστα. Προς τις βραδυνές ώρες και κυρίως κατά την διάρκεια της νύχτας προς την Πέμπτη αναμένονται τα σημαντικότερα φαινόμενα στην περιοχή. Άστατος ο καιρός μέσα στην ημέρα με διαστήματα βελτίωσης αλλά και παροδικές μπόρες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα» τονίσει ο κ. Σερέτης.

Βελτιωμένες καιρικές συνθήκες από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή με πιθανότητα για παροδικό πέρασμα βροχοπτώσεων τις πρωινές ώρες της Παρασκευής και της Κυριακής αντίστοιχα.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μέχρι και το τέλος αυτής της εβδομάδας περί τους 16-18°C και οι ελάχιστες γύρω στους 10-12°C κατά μέσον όρο.

Ο καιρός στην χώρα

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στα 1004hPa αναμένεται να κινηθεί από τις ακτές της βόρειας Αφρικής (Τυνησία-Λιβύη) βορειοανατολικότερα επηρεάζοντας την χώρα μας με κατά τόπους έντονα καιρικά φαινόμενα. Περισσότερο αναμένεται να επηρεαστεί η ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα και λιγότερο τα δυτικά τμήματά της. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες εξαιτίας των πιο θερμών νοτιοανατολικών ανέμων οι οποίοι θα πνέουν κατά τόπους ισχυροί έως πολύ ισχυροί.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις