Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ψεύτικες άδειες οδήγησης: Πώς δρούσε το κύκλωμα

Ψεύτικες άδειες οδήγησης: Πώς δρούσε το κύκλωμα

Τοποθετούσε... συσκευές στα ρούχα των υποψηφίων

Στο προσκήνιο έχει έρθει τις τελευταίες ώρες ο τρόπος με τον οποίο δρούσε η συμμορία που εξέδιδε ψευδείς άδειες οδήγησης. Για την υπόθεση συνελήφθησαν 13 άτομα, μεταξύ των οποίων οκτώ ιδιοκτήτες σχολών οδηγών και τέσσερις υπάλληλοι Περιφερειακής Ενότητας Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Αθήνας.

Αποκαλύπτεται ότι τα μέλη της οργάνωσης έρχονταν σε επαφή με υποψήφιους, οι οποίοι αδυνατούσαν να επιτύχουν στις εξετάσεις, είτε λόγω ικανοτήτων είτε επειδή δεν γνώριζαν τη γλώσσα. Στο πλαίσιο αυτό, τους ενημέρωναν για τη διαδικασία, ενώ την προηγουμένη των εξετάσεων έστελναν στους επιτηρητές – υπάλληλους, μέλη της οργάνωσης, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των εξεταζόμενων.

Την ημέρα της εξέτασης τοποθετούσαν σε κατάλληλα σημεία στο σώμα και τα ρούχα των υποψηφίων οπτικοακουστικές συσκευές.

Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος 58 ακόμη ατόμων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, μεταξύ των οποίων της εγκληματικής οργάνωσης, της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κ.α.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι, τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2022, τα μέλη της οργάνωσης, χορήγησαν παράνομα 340 άδειες ικανότητας οδήγησης και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας, αποκομίζοντας όφελος ύψους 680.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις