Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Μεταμορφώνοντας τις νεροκολοκύθες, μια πρωτότυπη έκθεση στον Παλίσσανδρο από 22/11

Μεταμορφώνοντας τις νεροκολοκύθες, μια π...

Η έκθεση του Παναγιώτη Χαλούλου, ζωγράφου, φιλολόγου και συγγραφέα θα διαρκέσει έως 2 Δεκεμβρίου

Τον εικαστικό Παναγιώτη Χαλούλο και την έκθεσή του «Με έμπνευση από την αρχαία ελληνική αγγειογραφία και τοιχογραφία, ζωγραφική σε νεροκολοκύθες», εγκαινιάζει αυτή την Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 6.30 μ.μ. η αίθουσα τέχνης Παλίσσανδρος της Ερμού 8. Ο καλλιτέχνης, που έχει ξαναδείξει τη δουλειά του σε Πάτρα και Αμαλιάδα, ζωγραφίζει στην επιφάνεια αυτού του φυσικού υλικού ή επεμβαίνοντας επάνω ως γλύπτης.

 Η ομοιότητα με την επιφάνεια των πήλινων αρχαίων αγγείων είναι καταπληκτική.

Αποτυπώνονται επάνω αποσπάσματα από αγγειογραφίες, είτε μοτίβα, είτε ανθέμια, ζώα, δελφίνια, φυτά κ.α.. Επίσης θα δούμε παραστάσεις αφηγηματικές, που αναφέρονται στην ελληνική μυθολογία, στην ιστορική πραγματικότητα ή ακόμα στην κοινωνική ζωή των αρχαίων. Στόχος του Χαλούλου, να αναδειχθεί η ποικιλία και ο πλούτος της ελληνικής αγγειογραφίας αλλά και να συντελέσει, στο μέτρο του δυνατού, στην προσέγγιση του αρχαίου κόσμου και της τέχνης του. Τα θέματα αντλούνται από τις γνωστές τοιχογραφίες του κυκλαδικού, του μινωικού και μυκηναϊκού πολιτισμού.

«Έχουμε χρέος να υπηρετούμε την ομορφιά. Πιστεύω βαθιά σε αυτό. Οφείλουμε πολλά σ’ αυτή. Χάρη στην ομορφιά αξίζει να ζούμε. Υπάρχει γύρω μας, υπάρχει μέσα μας, ίσως λανθάνει μέσα στον καθένα μας. Η ζωγραφική μου είναι αφιερωμένη στις ομορφιές της ζωής, τις ομορφιές της χώρας μας, τις ομορφιές της φύσης. Οι αρχαίοι Έλληνες μάς το έδειξαν με την τέχνη τους και στο δρόμο αυτό συνεχίζουμε με τις δικές μας διαδρομές», αναφέρει ο Παναγιώτης Χαλούλος

Ο συμπολίτης δημιουργός είναι επίσης συνταξιούχος φιλόλογος και συγγραφέας βιβλίων εκπαιδευτικού περιεχομένου για τη διδακτική της Ιστορίας και για το νεανικό θέατρο.

*Ημέρες & Ώρες Επισκέψεων:

Δευτέρα έως Σάββατο 11:00-14:00, και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 18:00-21:00

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View