Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε επιφυλακή για λήψη μέτρων- «Ελεγχόμενη μέχρι στιγμής η αύξηση των κρουσμάτων» λέει η Άννα Μαστοράκου

Σε επιφυλακή για λήψη μέτρων- «Ελεγχόμεν...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι λέει για την υποχρεωτικότητα της μάσκας

Κρίνεται απαραίτητη η επαναφορά της υποχρεωτικότητας της μάσκας στους κλειστούς χώρους, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και των νοσηλειών από τον κορωνοϊό; Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Άννα Μαστοράκου, απαντά στο thebest.gr: «Προς το παρόν, είμαστε σε επιφυλακή. Τα νούμερα και οι νοσηλείες ναι μεν αυξάνονται  αλλά είναι σε ελεγχόμενο επίπεδο. Εννοείται, ότι αν αλλάξουν τα δεδομένα γιατί πλέον έχουμε μεταλλάξεις της ομάδας Όμικρον, οι οποίες διαφεύγουν από την ανοσία του εμβολίου ή της φυσικής νόσησης και έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν επαναμολύνσης στον οργανισμό, θα το ξαναδούμε. Υπάρχουν και μελέτες που αναδεικνύουν ότι σε λίγους μήνες θα έχουμε ένα νέο κύμα. Με αυτή την έννοια, είμαστε σε επιφυλακή για την τροποποίηση των μέτρων ανά πάσα στιγμή». 

Μιλώντας, για τα άτομα που θα πρέπει να δείξουν μεγαλύτερη προσοχή λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε συνδυασμό με τη γρίπη αλλά και τους αναπνευστικούς ιούς που βρίσκονται σε έξαρση, συστήνει: «Προς το παρόν, έχουμε μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων αλλά είναι ελεγχόμενη. Βεβαίως, έχουμε και πίεση στα νοσοκομεία γι’ αυτό θα πρέπει οι πολίτες να προσέχουν ιδιαιτέρως  και ειδικά οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας. Υπάρχουν συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων που χρειάζονται προστασία. Μια ευαίσθητη ομάδα είναι οι άνω των 60, είναι οι άνθρωποι, ακόμα και μικρά παιδιά, που έχουν κάποια χρόνια νοσήματα και φυσικά οι υγειονομικοί. Αυτοί πρέπει να δείχνουν μεγαλύτερη προσοχή στη χρήση της μάσκας και στην ατομική προστασία».

Αναφερόμενη, στους αναπνευστικούς ιούς και την γρίπη, τονίζει: «Παρακολουθούμε με ανησυχία το τι γίνεται στην κοινότητα γιατί έχουμε αρκετές ιώσεις και από γρίπη και από άλλους αναπνευστικούς ιούς. Αυτό συνέβη γιατί η χρήση της μάσκας αποξένωσε το ανοσοποιητικό μας σύστημα από το να εκπαιδεύεται και να προστατεύεται από τους αναπνευστικούς ιούς, άρα τώρα που ερχόμαστε σε επαφή με αυτούς, έχουμε μια μεγαλύτερη ευαισθησία και γι’ αυτό αρρωσταίνουμε. Οπότε, γενικώς η προστασία πρέπει να είναι πιο μεγάλη. Ακόμα έχουμε σύμμαχο τον καιρό γιατί η θερμοκρασία δεν έχει πέσει αλλά όταν γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε κατά νου να αερίζουμε καλά τους εσωτερικούς χώρους για να αποφορτίζουμε το ιικό φορτίο μέσα στους χώρους που ζούμε, που εργαζόμαστε».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις