Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ουκρανία: Εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο σκοτάδι -Συγκλονιστική φωτογραφία

Ουκρανία: Εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς στο...

«Μια εικόνα την οποία πρέπει να δει όλος ο κόσμος»

Το φως της δημοσιότητας βλέπει μία συγκλονιστική εικόνα, στην οποία απεικονίζονται γιατροί να πραγματοποιούν εγχείρηση καρδιάς σε ασθενή στην πόλη Λβιβ της Ουκρανίας, ενώ ο χώρος του χειρουργείου είναι βυθισμένος στο σκοτάδι.

Την εικόνα δημοσίευσε ο ιστότοπος NEXTA ο οποίος στη σχετική ανάρτηση που έκανε στο twitter, σχολιάζει ότι πρόκειται για μια εικόνα την οποία πρέπει να δει όλος ο κόσμος.

Εδώ και εβδομάδες, εκατομμύρια Ουκρανοί βρίσκονται καθημερινά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιούνται συχνές διακοπές για εξοικονόμηση.

Το βράδυ της Πέμπτης, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι πάνω από 10 εκατομμύρια πολίτες είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί το τελευταίο διάστημα στοχεύουν ενεργειακές υποδομές στην Ουκρανία, την ώρα, μάλιστα, που οι θερμοκρασίες είναι πολικές.


«Την ώρα που μιλάμε, πάνω από 10 εκατομμύρια Ουκρανοί δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα», ειδικά στην περιφέρεια του Κιέβου, τόνισε ο αρχηγός του κράτους στο βραδινό τηλεοπτικό διάγγελμά του.

Αρκετές ουκρανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας, υπέστησαν χθες πλήγματα από τον στρατό της Ρωσίας, που συνέπεσαν με τις πρώτες χιονοπτώσεις στη χώρα. Οι διακοπές της ηλεκτροδότησης καταγράφηκαν ενώ η θερμοκρασία αναμενόταν να πέσει ως ακόμα και στους -10 ° Κελσίου.

Παράλληλα, λόγω της «απότομης πτώσης της θερμοκρασίας, η κατανάλωση ηλεκτρισμού αυξήθηκε σε περιφέρειες της Ουκρανίας», κάτι που «περιπλέκει περαιτέρω την ήδη δύσκολη κατάσταση στο σύστημα» και οδηγεί σε «ευρύτερους περιορισμούς» της κατανάλωσης σε όλη τη χώρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις