Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: Η Υπουργός Πολιτισμού επιδόθηκε σε συνεχή προσπάθεια συκοφάντησης των φορέων του ΥΠΠΟ

Σία Αναγνωστοπούλου: Η Υπουργός Πολιτισμ...

Η Βουλευτής Αχαΐας, ο Κώστας Ζαχαριάδης & ακόμη 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Πολιτισμού & Αθλητισμού

Οι βουλευτές και τομεάρχες Πολιτισμού και Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Ζαχαριάδης, αντίστοιχα, κατέθεσαν ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Πολιτισμού και Αθλητισμού με θέμα "Η πραγματικότητα πίσω από τη δήθεν «αναπτυξιακή» πολιτική του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ, πρώην ΤΑΠ): υποβάθμιση, συρρίκνωση,  υπονόμευση δημόσιου χαρακτήρα, εκχώρηση σε ιδιώτες".

Όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 παρέλαβε το ΤΑΠ, το πρώην Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων που διαχειρίζεται τα έσοδα από το δημόσιο αγαθό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, κυριολεκτικά ετοιμόρροπο. Κουρεμένα αποθεματικά. Οφειλές απαλλοτριώσεων. Επιβάρυνση με δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων. Χρέη από τον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (ΟΠΕΠ ΑΕ) Διαρροή τεράστιων ποσών προς το αμαρτωλό Ταμείο Αλληλοβοήθειας. Τραγική υποστελέχωση. Ελάχιστα έσοδα. Μηδαμινή χρηματοδότηση προς το υπουργείο Πολιτισμού.

Κακοδιαχείριση και παθογένειες χρόνων που η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ δεν τις ακουμπούσε, συμπεριλαμβανομένης της επί σειρά ετών Γενικής Γραμματέως και σημερινής Υπουργού. Ένα σημαντικό δημόσιο ταμείο σε ομηρία του παλαιοκομματικού κράτους που είναι συνυφασμένο με τη Νέα Δημοκρατία και τις κυβερνήσεις που χρεοκόπησαν τη χώρα.

Από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της, η σημερινή υπουργός Πολιτισμού επιδόθηκε σε μια συνεχή προσπάθεια συκοφάντησης των φορέων της πολιτιστικής κληρονομιάς του ΥΠΠΟ, προκειμένου να εξυπηρετήσει προσωπικές μικροπολιτικές επιδιώξεις. Στο πλαίσιο αυτό, το ΤΑΠ υπέστη και αυτό άκομψη δυσφήμηση, απαξιώνοντας τους ανθρώπους του και το σπουδαίο έργο που είχαν φέρει σε πέρας, αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ & συνεχίζουν αναφέροντας τα εξής:

Ενάμιση χρόνο μετά τις εκλογές, σε επικοινωνιακό κλίμα δήθεν μεταρρυθμιστικής απόπειρας, με τον Ν. 4761/2020 το ΤΑΠ μετονομάστηκε σε ΟΔΑΠ. Δύο χρόνια έχουν περάσει και πλέον είναι σαφής η πραγματική στόχευση της κυβέρνησης: αφ’ ενός η υποβάθμιση και συρρίκνωση του φορέα, που θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη το επόμενο διάστημα μέσα από τη μετατροπή των δημόσιων μουσείων σε ανεξάρτητα νομικά πρόσωπα, αποκομμένα από τον ΟΔΑΠ, και αφ’ ετέρου η υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα του, ανοίγοντας για τα καλά την κερκόπορτα της εκχώρησης σε ιδιώτες σημαντικών δραστηριοτήτων και της προστιθέμενης αξίας από τη διαχείριση των μνημείων και μουσείων.

Επειδή, τίθενται σοβαρά ζητήματα για το σύνολο των δραστηριοτήτων του ΟΔΑΠ, που οδηγούν σε συρρίκνωση και υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα του, οι τομεάρχες Πολιτισμού και Αθλητισμού και Εσωτερικών, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Ζαχαριάδης, καταθέσαμε ερώτηση-ΑΚΕ στους υπουργούς Οικονομικών, Επικρατείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, με θέμα: "Η πραγματικότητα πίσω από τη δήθεν «αναπτυξιακή» πολιτική του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ, πρώην ΤΑΠ): υποβάθμιση, συρρίκνωση,  υπονόμευση δημόσιου χαρακτήρα, εκχώρηση σε ιδιώτες", την οποία συνυπογράφουν 48 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αναλυτικά οι ερωτώντες βουλευτές είναι οι:

Σία Αναγνωστοπούλου

Κωνσταντίνος Ζαχαριάδης

Αλεξιάδης Τρύφων

Αραχωβίτης Σταύρος

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

Βαρδάκης Σωκράτης

Βαρεμένος Γεώργιος

Βασιλικός Βασίλειος (Βασίλης)

Βερναρδάκης Χριστόφορος

Βέττα Καλλιόπη

Γκιόλας Ιωάννης

Δρίτσας Θεόδωρος

Ζουράρις Κωνσταντίνος

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Κασιμάτη Νίνα

Κάτσης Μάριος

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Λάππας Σπυρίδωνας

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεικόπουλος Αλέξανδρος

Μουζάλας Ιωάννης

Μπαλάφας Ιωάννης

Μπουρνούς Ιωάννης

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

Νοτοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα)

Ξενογιαννακοπούλου Μαρία-Ελίζα (Μαριλίζα)

Παπαηλιού Γεώργιος

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Ιωάννης

Σαντορινιός Νεκτάριος

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Συρμαλένιος Νικόλαος

Τόλκας Άγγελος

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος (Αλέκος)

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νικόλαος

Φωτίου Θεανώ

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Χρηστίδου Ραλλία

Χαρίτου Δημήτριος

Ψυχογιός Γεώργιος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις