Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Προσγειώθηκε η δεύτερη πτήση της Emirates συνοδεία μαχητικών F-16

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Προσγειώθηκε η δ...

Η δεύτερη πτήση, η ΕΚ 209, είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία (Σαρδηνία), όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα

Στο διεθνές αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στην Αθήνα επέστρεψε εκτάκτως και προσγειώθηκε στις 21:56 η πτήση ΕΚ 209 της Emirates με 228 επιβάτες και 18μελές πλήρωμα, που είχε προορισμό τη Νέα Υόρκη.

Η δεύτερη πτήση, η ΕΚ 209, είχε ήδη απογειωθεί και βρισκόταν πάνω από την Ιταλία (Σαρδηνία), όταν ο πιλότος ειδοποιήθηκε να προσγειωθεί άμεσα. Ωστόσο, ούτε η Γαλλία, ούτε η Ιταλία δέχτηκαν να προσγειωθεί σε κάποιο από τα αεροδρόμιά τους το αεροπλάνο και έτσι αυτό επέστρεψε στην Αθήνα, τόπο εκκίνησης του δρομολογίου.
 

 

Το αεροπλάνο άλλαξε διαδρομή και πήγαινε μόνο πάνω από τη θάλασσα, αποφεύγοντας να πετάξει πάνω από τη στεριά, συνοδεία δύο μαχητικών F-16 και ενός αεροπλανοφόρου, που απογειώθηκαν από τη βάση της Σούδας.

Το αεροπλάνο της Emirates ήταν 120 μίλια νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, όταν δόθηκε εντολή απογείωσης στα μαχητικά να απογειωθούν. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η CIA έστειλε την πληροφορία στην ΕΥΠ ότι σε μια από τις δύο πτήσεις της Emirates επιβαίνει ύποπτος Άραβας επιβάτης που ίσως να προκαλούσε κάποιο πρόβλημα. Αμέσως υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με την πτήση για Ντουμπάι να μην απογειώνεται ποτέ.

Οι επιβάτες ενώ ήταν στο αεροσκάφος και ετοιμάζονταν για την απογείωση ειδοποιήθηκαν ότι η διαδικασία σταματά και πρέπει να αποβιβαστούν παίρνοντας μαζί τους και τα προσωπικά τους αντικείμενα.

Όπως ήταν φυσικό στο αεροδρόμιο σήμανε συναγερμός με την αστυνομία και την αντιτρομοκρατική να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Οι επιβάτες της πτήσης για Ντουμπάι αντί να πάνε σε αίθουσα αναμονής, υποβλήθηκαν σε εξονυχιστικό έλεγχο παρουσία αστυνομικών, και στη συνέχεια το αεροσκάφος αναχώρησε. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις