Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Ψάχνονται" οι Τούρκοι: 60 παραβιάσεις στο Αιγαίο από F-16 και UAV

"Ψάχνονται" οι Τούρκοι: 60 παρ...

Ανήμερα της εορτής των Παμμέγιστων Ταξιαρχών, έστειλαν 20 αεροσκάφη στο Αρχιπέλαγος

Συνθήκες που αυξάνουν επικίνδυνα τον ενδεχόμενο ατυχήματος στο Αρχιπέλαγος δημιουργούν καθημερινά οι Τούρκοι, με δεκάδες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και προκλητικές ενέργειες εναντίον των πιλότων μας.

Οι Τούρκοι δεν σέβονται ούτε την ημέρα που γιορτάζουν τα ελληνικά «φτερά». Ανήμερα της εορτής των Παμμέγιστων Ταξιαρχών, έστειλαν 20 αεροσκάφη για να παραβιάσουν τον ελληνικό εναέριο χώρο, με τα 10 μάλιστα από αυτά να είναι και οπλισμένα.

Πιο συγκεκριμένα, συνολικά 16 τουρκικά F-16 «έσπασαν» το FIR Αθηνών 22 φορές και ήρθαν αντιμέτωπα με τους Έλληνες πιλότους που απογειώθηκαν για αναγνώριση και αναχαίτισή τους. Σε τέσσερις περιπτώσεις μάλιστα οι Τούρκοι αποπειράθηκαν για «τσαμπουκά», αρνούμενοι την αναγνώριση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν αερομαχίες και εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά.

Προφανώς οι Τούρκοι δεν είχαν καμία τύχη απέναντι στους Έλληνες Ικάρους, που τους έβαλαν άμεσα και αποφασιστικά στην ώρα «6», επιβεβαιώνοντας ανήμερα των Αρχαγγέλων, γιατί αποτελούν τον εφιάλτη οποιουδήποτε επιχειρεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία μας.

Οι υπόλοιπες 42 παραβιάσεις έγιναν από τα τουρκικά UAV, τα οποία από την πρώτη στιγμή είχαν βρεθεί στο στόχαστρο της ελληνικής αεράμυνας.

 
 

 
 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις