Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα- πλειστηριασμοί: Άλλοι χάνουν σπίτια, άλλοι τα «χτυπάνε» σε τιμή ευκαιρίας  

Πάτρα- πλειστηριασμοί: Άλλοι χάνουν σπίτ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τα τηλέφωνα που δέχονται συμβολαιογράφοι που εκτελούν πλειστηριασμούς μαρτυρούν το ενδιαφέρον

Να αποκτήσουν σπίτια και γενικότερα ακίνητα που βγαίνουν στον πλειστηριασμό ενδιαφέρονται σωρηδόν τελευταία οι Πατρινοί. Μπορεί κάποιοι να χάνουν περιουσίες καθώς δεν μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους όμως κάποιοι άλλοι αρπάζουν την ευκαιρία  να τα αγοράσουν και με λίγα σχετικά χρήματα να αποκτήσουν μία γκαρσονιέρα ή ακόμα και ένα δυάρι διαμέρισμα.

Τα τηλέφωνα που δέχονται συμβολαιογράφοι που εκτελούν πλειστηριασμούς μαρτυρούν το ενδιαφέρον το οποίο σε αρκετούς προκαλεί εντύπωση. Φαίνεται όμως πως και στις μέρες μας κάποιοι έχουν «κομπόδεμα» το οποίο προσπαθούν να αξιοποιήσουν έστω και μέσω των πλειστηριαζόμενων κατοικιών!

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο δικηγόρος Παναγιώτης Αλεξόπουλος, «υπάρχει ένα ενδιαφέρον από Πατρινούς να αποκτήσουν ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμούς. Είμαι σε θέση να το γνωρίζω καθώς βρίσκομαι ως δικηγόρος στην πλευρά ανθρώπων που χάνουν τα σπίτια τους. Γίνονται πλειστηριασμοί, ωστόσο μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου πολλοί έχουν μπλοκαριστεί. Πρόκειται για την απόφαση που βάζει στοπ στις εισπρακτικές εταιρείες. 

Αυτή τη στιγμή είμαι με την πλευρά οκτώ ιδιοκτητών ακινήτων που τα χάνουν σε πλειστηριασμό. Πρόκειται για δευτερεύουσες κατοικίες, γκαρσονιέρες, δυάρια ή αγροτεμάχια και βγαίνουν στο σφυρί καθώς οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν καταβάλει σε τράπεζες τις δόσεις που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους.

Με εντυπωσιάζει όμως ότι την ίδια στιγμή που κάποιοι χάνουν τα ακίνητα τους κάποιοι άλλοι είναι σε θέση να τα  αγοράσουν και να αποκτήσουν ακίνητα με αυτό τον τρόπο. Θα αναφέρω ως παράδειγμα την περίπτωση ενός πελάτη  μου ο οποίος χάνει αυτή τη στιγμή σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο για το οποίο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Είναι ένα δυάρι, κοντά στο κέντρο. Έγιναν πολλά τηλέφωνα στη συμβολαιογράφο που έχει αναλάβει τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό. Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι κοντά στην αντικειμενική του αξία, περίπου στα 600-700 ευρώ το τετραγωνικό. Φαίνεται λοιπόν ότι κάποιοι διαθέτουν τα χρήματα.

Μάλιστα από το καλοκαίρι και μετά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τα ακίνητα και ειδικά για αυτά που βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Αυτό παρατηρείται στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, ότι υπάρχει ένα αγοραστικό ενδιαφέρον. Να σημειώσουμε ότι ανάλογα με το ακίνητο για μία τέτοια αγορά χρειάζονται από 20.000 έως 35.000 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα μπορεί κάποιος να πάρει ένα ακίνητο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις