Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η "λίστα του Documento" για τις υποκλοπές: Ποιους υπουργούς αναφέρει, ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι- Τα γυναικεία ονόματα έκπληξη

Η "λίστα του Documento" για τι...

Αναφέρει 33 ονόματα που φέρονται ότι ήταν υπό παρακολούθηση με το κακόβουλο λογισμικό predator

Αίσθηση προκάλεσε η "αποκάλυψη" της εφημερίδας Documento για τα πρόσωπα που ήταν υπό παρακολούθηση με το κακόβουλο λογισμικό predator.

Η εφημερίδα αποδίδει την ευθύνη των υποκλοπών στο περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη και παρουσιάζει ως εγκέφαλο της συνωμοσίας τον πρώην διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη. Η λίστα περιλαμβάνει τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εν ενεργεία υπουργούς, δημοσιογράφους αλλά και γυναίκες υπουργών όπως για παράδειγμα η Τζένη Μπαλατσινού. Στα ονόματα έκπληξη και αυτό του Λάκη Λαζόπουλου.

Τα ονόματα των υπουργών
Μεταξύ των πολιτικών προσώπων υπάρχει το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος λέει ότι ήταν υπό παρακολούθηση λόγω των διαφωνιών που έχει εκφράσει σε ορισμένα θέματα με την πολιτική Μητσοτάκη, κυρίως στα εθνικά θέματα, και μια σειρά υπουργών:

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας γιατί υποτίθεται ότι ήταν σε άλλο μήκος κύματος με τον πρωθυπουργό, ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, η Ολγα Κεφαλογιάννη- γιατί όπως γράφει η εφημερίδα είχε πάρει αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμή- ο υφυπουργός Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς για τις προμήθειες εξοπλιστικού υλικού και τις σχέσεις με επιχειρηματίες, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Υπάρχουν ακόμα δυο ονόματα συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλαδή στον κύκλο του Μαξίμου. Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Αλέξανδρος Διακόπουλος και ο οικονομικός σύμβουλός του Αλέξης Πατέλης.

Υπό παρακολούθηση ήταν ακόμα δυο παράγοντες του δημοσίου βίου, γράφει η εφημερίδα. Ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο πρώην επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, για το ενδεχόμενο της επιστροφής του στην πολιτική.

Τα ονόματα από τον ΣΥΡΙΖΑ
Στη λίστα υπάρχουν και ονόματα πολιτικών από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που αναφέρει το Documento είναι η Ολγα Γεροβασίλη και ο Χρήστος Σπίρτζης, που έχει καταγγείλει την απόπειρα παρακολούθησής του με το λογισμικό.

Υπάρχει φυσικά και το όνομα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, η παρακολούθηση του οποίου έχει επιβεβαιωθεί.

Οι δημοσιογράφοι 
Στη λίστα υπάρχουν και δημοσιογράφοι. Ο διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς,  αλλά και ο εκδότης της εφημερίδας Παραπολιτικά Γιάννης Κουρτάκης, για να γίνει μέσω αυτού η παρακολούθηση του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στη λίστα υπάρχει ακόμα και το όνομα του διευθύνοντος συμβούλου των media της οικογένειας Βαρδινογιάννη Πάνου Κυριακόπουλου, για να γίνει η παρακολούθηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη, αλλά και το όνομα του Παναγιώτη Μπόμη, εκ των απορρήτων του επιχειρηματία Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Και φυσικά το όνομα του Θανάση Κουκάκη, που είναι επιβεβαιωμένο ότι υπήρξε θύμα παρακολούθησης με το κακόβουλο λογισμικό.

Οι γυναίκες- σύντροφοι πολιτικών προσώπων και ο…Λάκης Λαζόπουλος
Στα ονόματα έκπληξη στη λίστα του Documento είναι και αυτά συζύγων και συντρόφων πολιτικών. Βλέπουμε το όνομα της Μαρίνας Πατούλη, πρώην συζύγου του περιφερειάρχη Αττικής, της Τζένης Μπαλατσινού συζύγου του Βασίλη Κικίλια, αλλά και της Πόπης Καλαϊτζή, συζύγου του Κωστή Χατζηδάκη. Υπάρχει ακόμα το όνομα της Ευγενίας Μανωλίδου, συζύγου του Αδωνι Γεωργιάδη.

Στη λίστα υπάρχει ακόμα το όνομα του Λάκη Λαζόπουλου, αλλά και του προέδρου του Αρη Θόδωρου Καρυπίδη, που φέρεται να είναι στενός συνεργάτης και φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Μέσω αυτού θα γινόταν η παρακολούθηση του εφοπλιστή και ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού, ενώ υπό παρακολούθηση λέει η εφημερίδα ήταν και η αδελφή του Θόδωρου Καρυπίδη, Ειρήνη.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις