Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μητσοτάκης: Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής

 Μητσοτάκης: Προκαλώ τον κ. Τσίπρα να κα...

Απίστευτο ψέμα το δημοσίευμα με τη λίστα - Δεν υπάρχει αποδεικτικό στοιχείο

Ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη υποστήριξε ότι το δημοσίευμα της Documento δεν βασίζεται σε στοιχεία και κυρίως ότι δεν προκύπτει καμία σύνδεση με τον ίδιο. Κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση μομφής.

Να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης προκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας ότι το δημοσίευμα της Documento για τη λίστα υποκλοπών δεν βασίζεται σε στοιχεία και κυρίως ότι δεν προκύπτει καμία σύνδεση με τον ίδιο.

Παραδέχθηκε όμως ότι υπάρχει πρόβλημα παράνομων λογισμικώνν στη χώρα, αλλά τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία σχέση, ενώ υποστήριξε ότι “είναι ντροπή και αίσχος να κατηγορούμαι ότι παρακολουθώ υπουργούς.”


 Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023, στην ώρα τους και δήλωσε: "Δε θα συρθώ σε πολιτικές εξελίξεις από κάποιους επαγγελματίες εκβιαστές".

Ο πρωθυπουργός χρησιμοποίησε μάλιστα αυστηρή γλώσσα απευθυνόμενος σε επιχειρηματικά συμφέροντα, φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη. "Η κυβέρνηση και εγώ ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενο εκβιασμού", δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης, αφήνοντας βαρύτατες αιχμές για απόπειρα εκβιασμού της κυβέρνησης.

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του μέλους του ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννη Βρέντζου περί παρακράτους, είπε: “Τα άκουσα και εγώ αυτά, για εγκληματική οργάνωση, κατά τον εκπρόσωπο της ομάδος, στο ποδόσφαιρο τα τελευταία τρία χρόνια εις βάρος του Ολυμπιακού. Είμαι Ολυμπιακός προσωπικά. Ο Ολυμπιακός πήρε τρία πρωταθλήματα, αν δεν κάνω λάθος με 26, 19 και 18 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, τα τελευταία τρία χρόνια. Πού ακριβώς ήταν αυτή η εγκληματική οργάνωση τότε;”

Δήλωσε μάλιστα ότι περιμένει το συγκεκριμένο σχόλιο να καταδικαστεί με απόλυτη σαφήνεια από τη διοίκηση της ομάδος και πρόσθεσε:

“ Κάποιοι έχουν μπλέξει τους ρόλους εδώ. Κάποιοι θεωρούν ότι επειδή μπορεί να έχουν μία ομάδα ή να ελέγχουν κάποια μέσα μαζικής ενημέρωσης ή ενδεχομένως και τα δύο, να θεωρούν ότι μπορούν να εκβιάζουν, να υπαγορεύουν στην κυβέρνηση, να υπονομεύουν -αλλάζοντας απόψεις από τη μία μέρα στην άλλη- τη διαδρομή της χώρας.”

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια δήλωσε: “Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι οι ρόλοι του καθενός είναι απόλυτα καθορισμένοι. Η κυβέρνηση έχει λαϊκή νομιμοποίηση. Εκλεγόμαστε από τον λαό. Θέλουμε τους επιχειρηματίες συμμέτοχους στην προσπάθεια προόδου της χώρας. Δεν είναι όμως ούτε υποβολείς μας, ούτε είναι φορείς των δικών τους συμφερόντων που πιέζουν την κυβέρνηση για να γίνει το δικό τους χατίρι.

Άρα, το μήνυμα το οποίο στέλνω προς κάθε κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ούτε δεχόμαστε πιέσεις, ούτε είμαστε αντικείμενα εκβιασμού. Και καλά θα κάνουν όλοι να αναλογιστούν ποιοι είναι οι ρόλοι τους. Και δεν απευθύνομαι μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση, απευθύνομαι συνολικά.”

Όσον αφορά στο πρόσφατο σκάνδαλο με το διαγραφέντα βουλευτή Γρεβενών της ΝΔ Ανδρέα Πάτση, ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε: “Προφανώς και η επιλογή του κ. Πάτση ήταν προβληματική. Στον βαθμό αυτό, αναλαμβάνω την ευθύνη η οποία μου αναλογεί. Όταν επιλέγουμε εκατοντάδες υποψηφίους στα ψηφοδέλτια μας μπορεί να υπάρξουν και αστοχίες. Και σίγουρα την επόμενη φορά οφείλουμε να είμαστε ακόμα πιο αυστηροί στο φίλτρο το οποίο βάζουμε, για να σιγουρευτούμε ότι οι άνθρωποι οι οποίοι μπορεί, ενδεχομένως, να έχουν άλλες επαγγελματικές προτεραιότητες, που δεν συνάδουν με την πολιτική, να μην τοποθετούνται στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.”

Για τα ζητήματα του πόθεν έσχες “έδειξε” όμως την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις