Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

500 μαθητές σε ρόλο «Διπλωμάτη» στο 8ο ATSMUN

500 μαθητές σε ρόλο «Διπλωμάτη» στο 8ο ATSMUN

30 σχολεία, 12 προσκεκλημένοι καθηγητές

Με μεγάλη επιτυχία άρχισαν οι εργασίες τού 8ου Διεθνούς Μαθητικού Συνεδρίου - Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (ATSMUN), που διοργανώνουν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών 3-6 Νοεμβρίου  2022, στον χώρο των Σχολείων, στο Πλατάνι.

Η πρώτη ημέρα τού Συνεδρίου άρχισε με τη λαμπρή τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα ενθουσιασμού, την Παρασκευή στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσία 500 μαθητών με τους συνοδούς τους καθηγητές και φοιτητών.

Αρχικά ο Διευθυντής του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών, Δημήτριος Βλαχοδημητρόπουλος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και απευθύνθηκε στους συνέδρους ως τους  μελλοντικούς «Game changers» που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουμε τον κόσμο προς το καλύτερο, ενώ εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Προέδρου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Καθηγητή Γεωργίου Μπαμπινιώτη, ο Διευθυντής του Αρσακείου Λυκείου Πατρών και Συντονιστής των Φυσικών Επιστημών της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Εμμανουήλ Πετράκης , απευθυνόμενους στους Συνέδρους τόνισε ότι η διοργάνωση του συνεδρίου είναι μία διοργάνωση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας υψηλής παιδευτικής αξίας που είναι θεσμός για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και αποτελεί μία παρέμβαση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό σύστημα στην Ελλάδα. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα του Συνεδρίου Erika Kunstmann, η οποία επεξεργάστηκε το θέμα «Game Changers».

Στη συνέχεια, ο διακεκριμένος Δικηγόρος – Αξιωματούχος τού Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης Dr. Robert Stern, Robert S. Stern, από το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης ο οποίος αναφέρθηκε στον John Rawls για να συζητήσει τον ρόλο της δικαιοσύνης ως αλλαγή παιχνιδιού και μίλησε για το ρόλο του Διεθνούς Δικαστηρίου της Δικαιοσύνης (ICJ) ως όργανο των Ηνωμένων Εθνών, ενώ η Γκέλλυ Αρώνη, Προϊσταμένη της Μονάδας Ένταξης και Υποστήριξης του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η νέα γενιά και στη σημασία των δεξιοτήτων των νέων τον 21ο αιώνα. Τέλος ο Stephen-John Taylor, Εκπαιδευτικός Σύμβουλος / Global Presenter, Cambridge University Press and Assessment μίλησε τη διαχρονικότητα των Game Changers και εστίασε στο διαδίκτυο, το πιο σημαντικό παιχνίδι αλλαγής και αναπόσπαστο μέρος της ελευθερίας της έκφρασης.

Μια εξαιρετική μουσική παράσταση έδωσαν η Αναστασία Κυρίτση, Τραγουδίστρια, Πτυχιούχος της Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας και Μουσικός και η Λάρα Λυμπεροπούλου, Μουσικός, Εκπαιδευτικός των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, Μουσικός και Πιανίστα.

Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο κ. Ανδρέας Φίλιας, Αντιπεριφερειάρχης  Δυτικής Ελλάδας, εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, ο Παναγιώτης Δημόπουλος, Αντιπρύτανης, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών, η κ. Σοφία Χριστοπούλου ως εκπρόσωπος του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου, η κ. Ευγενία Πιερρή, Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και ο Οργανωτικός Συντονιστής του Π.ΕΚ.Ε.Σ. κ. Σπυρίδων Παπαδάκης.

Εκ μέρους της Φ.Ε. παρέστησαν η Επόπτρια των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου – Μουρσελά και ο Συντονιστής Φιλολογικών Μαθημάτων των Αρσακείων Σχολείων κ. Ιωάννης Χριστόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά