Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τι φέρνει στην Πάτρα το νέο εμπορικό κέντρο στην πρώην Αβέξ

Τι φέρνει στην Πάτρα το νέο εμπορικό κέν...

Συνεχίζονται οι εργασίες της Ten Brinke

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου εμπορικού κέντρου της Ten Brinke στην Πάτρα, στο οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην πόλη ο Όμιλος Fourlis, με την δημιουργία νέου καταστήματος ΙΚΕΑ. 

Σύμφωνα με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (έχει τεθεί σε διαβούλευση μέχρι 30/11) το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία νέου συγκροτήματος Εμπορικών Καταστημάτων, το οποίο προτίθεται να αναπτύξει και να λειτουργήσει η εταιρεία POLIKENKO ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. (συμμετέχουν με 50% η Ten Brinke και 50% ο Όμιλος Φουρλής) σε έκταση 21,1 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα.

Στο οικόπεδο, που βρίσκεται στην Ακτή Δυμαίων και μέχρι πρότινος (έχει γίνει η κατεδάφιση) υφίστατο εργοστάσιο συγκολλητής ξυλείας της βιομηχανίας ΑΒΕΞ, προβλέπεται η κατασκευή του συγκροτήματος το οποίο θα χωρίζεται σε δύο ισόγεια κτίρια καταστημάτων με ενοποιημένα υπόγεια και ένα τρίτο μικρότερο όγκο ανάμεσα τους.

Τα δύο κύρια κτίρια θα τοποθετηθούν παράλληλα σε απόσταση μεταξύ τους, δημιουργώντας μια υπαίθρια εμπορική στοά, όπου προβλέπονται οι είσοδοι των καταστημάτων. 

Ο κύριος χώρος στάθμευσης (319 θέσεις εκ των οποίων 1 θέση φόρτισης ηλεκτρικού οχήματος) θα βρίσκεται στο δώμα των κτιρίων που ενοποιούνται με ζεύξεις-περάσματα πεζών και τροχοφόρων, δημιουργώντας μία ενδιαφέρουσα οροφή της στοάς, με μεγάλα ανοίγματα καλυμμένα με ημιδιάφανες ελαφρές κατασκευές. 

Το ισόγειο του πρώτου κτιρίου, συνολικής δόμησης 3,7 χιλ. τετραγωνικά μέτρα θα έχει πέντε καταστήματα, ενώ στο ισόγειο του δεύτερου κτιρίου με συνολική επιφάνεια δόμησης 5,3 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα θα εγκατασταθεί το νέο κατάστημα ΙΚΕΑ (στο ισόγειο και σε μέρος του υπογείου) με είσοδο και έξοδο τοποθετημένες προς την εμπορική στοά. 

Μεταξύ των δύο κτιρίων, στο βάθος της εμπορικής στοάς, προβλέπεται να κατασκευαστεί μικρό ανεξάρτητο κατάστημα. 

Στο υπόγειο θα υπάρχουν οι χώροι γραφείων του καταστήματος ΙΚΕΑ καθώς και άλλα καταστήματα.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό οι απαιτούμενες εργασίες για τη φάση κατασκευής εκτιμώνται περί τους 16 μήνες. Η ετήσια επισκεψιμότητα του καταστήματος ΙΚΕΑ εκτιμάται στα 460.000 άτομα το χρόνο, εκ των οποίων το 30%-35% θα επισκέπτεται και το χώρο εστίασης. Στο σύνολό του συγκροτήματος η επισκεψιμότητα εκτιμάται στους 600.000 πελάτες το χρόνο.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις