Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Επιβλητική ήταν η παρουσία του Πανηπειρωτικού στις επετειακές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου 1940

Πάτρα: Επιβλητική ήταν η παρουσία του Πα...

Μάλιστα την παρέλαση επί της οδού Αγ. Ανδρέου το πρωί της Παρασκευής 28/10, άνοιξε ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος, μια κίνηση της πολιτείας με συμβολικό χαρακτήρα & αμέριστο σεβασμό

Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών συμμετείχε σε όλη τη σειρά των φετινών επετειακών εκδηλώσεων για την 28η Οκτώβρη 1940, που με ξεχωριστή λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν στην Πάτρα, την περασμένη Παρασκευή 28-10-2022. Αρχικώς, ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρό του, κ. Αλέξανδρο Χάιδα, συμμετείχε στην δοξολογία που έλαβε χώρα εντός του Ιερού Μητροπολιτικού ναού τής Ευαγγελιστρίας Πατρών. Εν συνεχεία, και πριν από την κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των πολιτικών, πολιτειακών, στρατιωτικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πολιτιστικών αρχών και φορέων του τόπου μας, ο Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού  μπροστά από το μνημείο της Ελευθερίας στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, εκφώνησε τον Πανηγυρικό της ημέρας και εν συνεχεία κατέθεσε στεφάνι.

Ακολούθησε η παρέλαση επί της οδού Αγ. Ανδρέου, την οποία άνοιξε ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος. Το γεγονός αυτό είναι μια κίνηση της πολιτείας που εκτός από το συμβολικό της χαρακτήρα, φανερώνει τον αμέριστο σεβασμό στους ανθρώπους εκείνους που από μια φτενή και φτωχή γωνιά της Ελλάδας μπήκαν στην πρώτη γραμμή, ανέφερε σχετική ανακοίνωση. Ξεχωριστό κομμάτι όσων πήραν μέρος στην παρέλαση αποτέλεσε τόσο η νεολαία μας όσο και οι Ηπειρώτισσες γυναίκες. Ο Πανηπειρωτικός Σύλλογος Πατρών, ειδικά αυτή την ημέρα, θέλοντας να τιμήσει την Ηπειρώτισσα γυναίκα, παρουσίασε, μπροστά σε χιλιάδες κόσμου, την εικόνα γυναικών ενδεδυμένων με παραδοσιακές φορεσιές και ζαλωμένων με πυρομαχικά, βαρύ ρουχισμό, κασέλες και βαρέλες. Μέσα από αυτή την γεμάτη «συνυποδηλώσεις» εικόνα, γίνεται προσπάθεια να αποδοθεί η ηρωική και επιβλητική εικόνα της Ηπειρώτισσας γυναίκας, μάνας, κόρης που λάμπρυνε με την προσφορά της ολόκληρη την Ελλάδα. Μια γυναίκα που πρωτοστάτησε σε πράξεις εθνικής και κοινωνικής ευεργεσίας, που έγινε υπόδειγμα χρέους και καθήκοντος, που πρόσφερε αυθόρμητα, που έγινε παράδειγμα προς μίμηση.

Ο Πανηπειρωτικός ευχαριστεί θερμά όλες και όλους, μικρούς και μεγάλους, από τα τμήματα του Συλλόγου που συμμετείχαν στις επετειακές εκδηλώσεις. Χρόνια Πολλά.

Οι φωτογραφίες είναι του Βασίλη Λάγιου, υπεύθυνου φωτογραφικού τμήματος ΠΣΠ, & της οικογένειας Τσόλκα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις