Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

«Κάποιος θα πεθάνει», προειδοποιούν Δημοκρατικοί μετά την επίθεση στον Πολ Πελόζι

«Κάποιος θα πεθάνει», προειδοποιούν Δημο...

Μετά την επίθεση στον Πολ Πελόζι

Δημοκρατικοί πολιτικοί ενίσχυσαν τις προειδοποιήσεις τους για την απειλή πολιτικής βίας στην Αμερική, αφού ένας άνδρας επιτέθηκε με σφυρί στον 82χρονο σύζυγο της προέδρου της Βουλής Νάνσι Πελόζι μέσα στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.
Οι τρομερές προειδοποιήσεις έρχονται εν μέσω μακροχρόνιας ανησυχίας ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες ασφαλείας δεν αντικατοπτρίζουν επαρκώς τις συνεχιζόμενες απειλές, ειδικά καθώς πλησιάζουν οι ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ.

«Κάποιος θα πεθάνει», είπε η Ντέμπι Ντίνγκελ, μια Δημοκρατική βουλευτής από το Μίσιγκαν, στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios. Η Ντίνγκελ είπε ότι το 2020, αφού ο Τάκερ Κάρλσον του Fox News μετέδωσε ένα απόσπασμα για εκείνη, «ήταν άνδρες έξω από το σπίτι μου με όπλα επίθεσης εκείνο το βράδυ».

Ο Μάικ Κουίγκλι, ένας Δημοκρατικός βουλευτής από το Ιλινόις, είπε αντίστοιχα στο Axios ότι η άγρια επίθεση «επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζουν τα μέλη: είμαστε εντελώς ευάλωτοι σε μια εποχή που οι κίνδυνοι αυξάνονται». Ο Κουίγκλι είπε επίσης: «Χρειαζόμαστε περισσότερους τρόπους για να προστατεύσουμε τα μέλη και τις οικογένειές τους».

Πράγματι, η επίθεση στον Πολ Πελόζι φαινόταν να προοριζόταν για τη Νάνσι Πελόζι, είπε ο Τζο Μπάιντεν το Σάββατο. Οι αρχές είπαν ότι ο δράστης ρώτησε: «Πού είναι η Νάνσυ;».

Την ημέρα της επίθεσης, ένα κοινό δελτίο πληροφοριών των ΗΠΑ προειδοποίησε ότι υπήρχε «αυξημένη απειλή» για τους ενδιάμεσους διαγωνισμούς, που τροφοδοτείται από την αύξηση του ενδοοικογενειακού βίαιου εξτρεμισμού.

 Ο άνδρας που κατηγορείται για την επίθεση, ο Ντέιβιντ ΝτεΠάπ, εκτός από την υποστήριξή του στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ , είχε εκφράσει πίστη στη θεωρία συνωμοσίας QAnon.

 Η αστυνομία της Νέας Υόρκης προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οι εξτρεμιστές ενδέχεται να στοχοποιήσουν πολιτικούς, χώρους εκλογών και πολιτικά γεγονότα πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές του 2022.

Οι απειλές έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, με την αστυνομία του Καπιτωλίου των ΗΠΑ να αναφέρει ότι ερεύνησε 9.625 απειλές κατά νομοθετών το 2021 – περίπου τριπλάσια αύξηση από το 2017.

«Είμαι μέλος της τάξης και υπηρέτησα στην έρευνα του Μιούλερ και είχα απειλές για θάνατο», είπε η Κέλι Άρμστρονγκ, βουλεύτρια των Ρεπουμπλικανών από τη Βόρεια Ντακότα, στο Axios. «Νομίζω ότι όλοι πρέπει να το πάρουν στα σοβαρά».

Έχουν ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση αυξανόμενων απειλών κατά των μελών του Κογκρέσου, όπως το μέτρο ότι όλοι οι βουλευτές των ΗΠΑ θα λάβουν επίδομα ασφαλείας 10.000 δολαρίων, αλλά αυτά τα μέτρα έχουν επικριθεί ως ανεπαρκή.

Η Pramila Jayapal, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος από την Ουάσιγκτον, είπε αυτό το καλοκαίρι ότι η κατανομή δεν θα καλύψει τα συνιστώμενα μέτρα ασφαλείας για το σπίτι της, σύμφωνα με το Axios.

Ωστόσο, εάν οι Ρεπουμπλικάνοι κερδίσουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, η ασφάλεια του Καπιτωλίου θα αλλάξει. Ο Ρεπουμπλικανός Κέβιν Μακάρθι, ο ηγέτης της μειοψηφίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, επέκρινε την τοποθέτηση ανιχνευτών μετάλλων έξω από την αίθουσα της Βουλής μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου. Ο Μακάρθι άφησε να εννοηθεί ότι θα τους απομάκρυνε αν ήταν επικεφαλής, σημείωσε το Axios.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις