Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι Βρετανοί στρέφονται σε φριτέζες αέρος και πολυμάγειρες για οικονομία

Οι Βρετανοί στρέφονται σε φριτέζες αέρος...

Οι πωλήσεις αυτών των ηλεκτρικών συσκευών έχουν καταγράψει άλμα τον τελευταίο χρόνο, γιατί καίνε λιγότερο

Σε προϊόντα χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, όπως οι φριτέζες αέρος και οι πολυμάγειρες, στρέφονται οι Βρετανοί, στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν την κρίση του υψηλού κόστους διαβίωσης, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος σούπερ μάρκετ Asda.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο όμιλος, οι πωλήσεις στις φριτέζες αέρος έχουν καταγράψει άλμα 320% μέσα σε έναν χρόνο, ενώ οι πωλήσεις πολυμαγείρων στο ίδιο διάστημα έχουν υπερδιπλασιαστεί.

Και οι δύο αυτές ηλεκτρικές συσκευές καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με τους παραδοσιακούς φούρνους.

Τα συμπεράσματα αυτά συνάδουν με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα νωρίτερα μέσα στον μήνα η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Kantar Group.

Σύμφωνα με την Asda, η οποία αντιπαρέβαλε τα στοιχεία της με το Κέντρο για την Έρευνα στην Οικονομία και στις Επιχειρήσεις, οι οικογένειες στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν τον Σεπτέμβριο κατά 162 ευρώ φτωχότερες σε σχέση με πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Αυτό οφείλεται κυρίως στους ακριβότερους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, αφού οι τιμές του φυσικού αερίου είναι 95,7% υψηλότερες και του ηλεκτρικού ρεύματος 54%.

Οι καταναλωτές στη Βρετανία μειώνουν τις δαπάνες καθώς ο πληθωρισμός έχει αναρριχηθεί στο 10%. Επιπλέον αναμένεται να ζοριστούν ακόμη περισσότερο μέσα στο 2023, αφού ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ προανήγγειλε ότι δεν θα υιοθετήσει μέτρα μείωσης των φόρων που είχε προγραμματίσει η πρώην πρωθυπουργός Λιζ Τρας.

Ο όμιλος Asda ανακοίνωσε ότι η εικόνα του εισοδήματος των νοικοκυριών εξαρτάται κατά πολύ από τη διαχείριση της κυβέρνησης ως προς την ενεργειακή ακρίβεια.

Νωρίτερα μέσα στο μήνα ο Χαντ είχε δηλώσει ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για τη στήριξη των νοικοκυριών απέναντι στην αύξηση των τιμών της ενέργειας, το οποίο θα ίσχυε για δύο χρόνια, θα επανεξεταστεί από τον Απρίλιο του 2023.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις