Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Δημητρίου στην Άνω Πόλη

Πάτρα: Πανηγυρίζει ο ναός του Αγίου Δημη...

Δείτε φωτογραφίες

Πανηγυρίζει από χθες ο ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στην Άνω Πόλη στην Πάτρα. Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτη. Πλήθος πιστών συρρέει στον ναό από χθες για να προσκυνήσει την εικόνα του Αγίου και να ανάψει ένα κερί. Σήμερα το πρωί στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κκ. Χρυσόστομος.

Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 στις 6.30 το απόγευμα προεξήρχε  ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που θα κηρύξει και το Θείο λόγο ενώ στην ιερά αγρυπνία στις 10 το βράδυ λειτούργησε ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος.

Ανήμερα της μεγάλης εορτής, την Τετάρτη 26/10/2022 το πρωί στην πανηγυρική αρχιερατική Θεία λειτουργία χοριοστάτησε και μίλησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Θα ακολουθήσει το απόγευμα στις 6 μεθεόρτιος εσπερινός και παράκληση όπου θα προεξάρχει ο αιδεσιμολογιότατος πρωτοπρεσβύτερος π. Στυλιανός Μασσαράς, εφημέριος του ιερού ναού Αγ. Σοφίας Πατρών. Θα γίνει και μικρά λιτανεία της εικόνας του αγίου μεγαλομάρτυρος Δημητρίου στους γύρω δρόμους.

 

Τέλος την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 θα τελεστεί Θεία λειτουργία τιμώντας τη μνήμη του Αγίου μάρτυρος Νέστορος, εικόνα του οποίου φυλάσσεται στον ιερό ναό του Αγ. Δημητρίου στην άνω πόλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις